ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Belediyesi çalışanları bayram yemeğinde buluştu

Karşıyaka Belediyesi çalışanları bayram yemeğinde buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Belediyesi çalışanları bayram yemeğinde buluştu

Karşıyaka belediyesi tarafından her yıl düzenlenen kurban bayramı yemeği bu yıl da tüm belediye çalışanlarını bir araya getirdi.

Örnekköy’de bulunan Karşıyaka Belediyesi Şantiye Tesisleri’nde düzenlenen yemeğe Türk-iş İzmir 3.bölge başkanı Hüseyin Karakoç, Disk Genel-iş 5. Nolu şube başkanı Ali Haydar Kara, Belediye İş 4. Şube Başkanı Şahin Kaya, Tümyerelsen ve Tümbelsen sendikalarının yönetim kurulu üyeleri, Chp İlçe Başkanı Mustafa Özuslu ve Kent Konseyi Başkanı Selman Boyacıoğlu’nun da aralarında bulunduğu pek çok önemli isim katıldı.

Kurulan yemek standlarından tüm katılımcılara pilav, kavurma, ekmek, ayran ve tatlı servisi yapılan etkinlikte standların önünde uzun kuyruklar oluştu. Etkinliğin başında söz alan Disk Genel-İş 5 Nolu şube başkanı Ali Haydar Kara ile Türk-iş İzmir 3. bölge başkanı Hüseyin Karakoç konuşmalarında barış ve kardeşlik vurgusu yaparak, ülkenin geçirdiği bu zor günlerde insanları bir araya getiren bu gibi etkinliklerin önemine dikkat çektiler. Başkanların konuşmalarının ardından sahneye çıkan belediyenin açtığı işaret dili kursunu başarıyla tamamlamış olan çalışanlar, “Hayat bayram olsa” isimli şarkıyı işaret diliyle paylaştıkları bir gösteri sundular. Tüm konuşmaların ve gösterilerin tamamlanmasının ardından söz alan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar konuşmasına etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek başladı. Belediye çalışanların emeklerinin önemine değinen Akpınar’ın “Böyle büyük bir ailenin parçası olmaktan onur duyuyorum. Çünkü bu kentte yaşayan insanlar daha mutlu bir şekilde yaşıyorsa, geleceğe daha güvenle bakıyorsa, çağdaş ve güzel bir kentte yaşıyorsa bunda sizlerin payı çok fazla. İnsanlarımız ben kentte yaşıyorum ve yaşamaktan çok mutluyum diyorsa, Karşıyaka Belediyesi’nde çalışan sizlerin katkısı çok büyük. Eğer bu kentte insanlar bize oy verip bu görevlere getiriyorsa ve ısrarla Cumhuriyet Halk Partisini tercih ediyorlarsa bunda sizlerin katkısı çok büyük. Gerek yurt içinde gerek yurt dışında yaptığımız çalışmalardan övgüyle bahsediliyorsa ve bu övgüler ödüllerle taçlandırılıyorsa, bunun en büyük sahibi sizlersiniz. O ödüller sizin ödülünüz. Ve şunu unutmayın ki Karşıyaka Belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise, bu belediyede çalışanların hepsi birer Hüseyin Mutlu Akpınar’dır. Hepsi bir belediye başkanıyla aynı cesaretle ve yüreklilikle çalışıyorlar” sözleri belediye çalışanlarından büyük alkış topladı.

Akpınar: “Biz, insanımızın kurban edilmediği bayramlar yaşamak istiyoruz”

Konuşmasına ülkedeki terör olaylarına değinerek devam eden Başkan Akpınar “Ne yazık ki hüzünlü bir bayram yaşayacağız. Bu dokuz gün belki yorulan arkadaşlarımıza çok iyi gelecek ama şunu iyi bilin ki bu tatillerin Türkiye’ye iyi geleceği bir süreci yaşamıyoruz. Kentimiz de ne yazık ki ülkede yaşanan bu olumsuzluklardan nasibini alan bir kent. Toplumsal barışın gittikçe yok olduğu bu ortamda, siyasetçilerin kaostan beslenmesi ve bundan nemalanmak isteyerek ülkeyi tek başına yönetme hevesleri ne yazık ki toplumsal barışı etkilediği gibi kentlerdeki insanların daha mutlu bir şekilde yaşamasını da engelliyor. Sadece Güneydoğudaki yurttaşlarımız değil, İzmir’de, egede yaşayan yurttaşlarımız da aynı huzursuzluk içerisinde günlerini geçiriyor. Yaptığımız işten keyif alamayacak bir duruma geldik. Bugün başka şeyleri konuşmamız gerekirken, ne yazık ki ülkedeki bu kritik durumu konuşuyoruz. Gözümüz televizyonda, kulağımız radyoda bugün de bir şehit haberi alacak mıyız diye büyük bir tedirginlikle bekliyoruz. Bizim için kurban bayramı anlamlı, her bayram anlamlı çünkü kurban bayramı ve diğer bayramlar insanları birbirine yaklaştırır. İnsanların birbirine karşı daha sevecen, daha iyi bakmasını sağlar. Ama bugün ne yazık ki kurban deyince akla dini vecibelerimizi yerine getirdiğimiz bir bayram değil polisimiz, askerimiz, gençlerimiz, çocuklarımız, kadınlarımız geliyor. Biz, insanımızın kurban edilmediği bayramlar yaşamak istiyoruz. İnsanların kurban edildiği bir bayram özlemini yaşayanlara karşı da dimdik, bir olarak ayakta duruyoruz. Kandan beslenmek isteyenlere izin vermeyeceğiz” diyerek görüşlerini dile getirdi.

Biz insanın insan olarak değer bulduğu bir anlayışı taşıyoruz diyen Akpınar “Bir işçi kardeşim de, bir memur arkadaşım da ve toplumun içerisindeki bütün insanlar da aynıdır. Titrlerimiz farklı olabilir, onlar sonradan kazanılan şeyler, aslolan insanlıktır. Bugün insanlığını unutup da insanları sen Alevi misin, sen Sünni misin, sen Çerkes misin, sen Kürt müsün, sen Türk müsün diye ayırmaya çalışanlara karşı Karşıyaka’dan güçlü bir ses vermek zorundayız. Bu bizim yurtseverliğimizi gösterir. Bu bizim insana olan sevgimizi ve insana verdiğimiz değeri gösterir. Bugün siyasetin belli noktalarına gelip de ne yaptığını bilmeyenler, kendi gibi düşünmeyeleri şerefsiz olarak görüyorsa, o insanla barış gelmez. O insanla yol yürünmez. Biz Türkiye’yi seviyoruz. Yaşadığımız kenti sevdiğimiz kadar biz Türkiye’nin hangi coğrafyasında olursa olsun yaşayan insanlarını seviyoruz. Ben, evimdeki çocuğa hangi gözle bakıyorsam diğer çocuklara da aynı gözle bakıyorum. Cizre’de o kuyunun içerisinde eğilmiş su içmeye çalışan çocuğa da aynı gözle bakıyorum. O da bizim çocuğumuz. Toplumu bölmeye çalışanlar, toplumun kimliklerini ayrıştırmaya çalışanlar bunu başaramayacak. Hep bir arada duracağız ve artık bu bayramlarımızı mutlu ve huzurlu bir şekilde geçireceğiz” diyerek barış ve kardeşlik mesajlarıyla konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmasının ardından Başkana Karşıyaka belediyesi Memur-sen ve Tümbelsen adına çiçek takdim edildi. Etkinliğin sonunda başkan uzun süre belediye çalışanlarıyla bayramlaştı ve fotoğraf çektirdi.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de evlenecek çiftlere eğitim verilecek
Sonraki Haber Kenan Sipahi Kaf Kaf oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?