ANA SAYFA > İZMİR > Buca’da gebe sınıfı açılıyor

Buca’da gebe sınıfı açılıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Buca’da gebe sınıfı açılıyor

Buca Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, ilçede bebek bekleyen ailelere gebelik döneminde neler yapılması gerektiği hakkında uzmanlar aracılığıyla eğitim verecek. Gebelik sürecinde kaliteli ve güvenli sağlık hizmeti sunulmasını hedefleyen proje kapsamında, anne ve baba adayları, ruhsal, fiziksel ve sosyal yönden doğuma ve doğum sonrası döneme bilinçli bir şekilde hazırlanacak.

Şirinyer’deki Kadın Aktivite Merkezi bünyesinde 20 kişilik kapasiteyle açılacak Gebe Sınıfı, haftada bir gün eğitim verecek.  Eğitimler kapsamında, gebelikte oluşan değişimler, beslenme, bakım, gebelikteki tehlike belirtileri, kontroller, doğum, doğum sonrası gebelikten korunma yöntemleri, lohusalık, anne sütü ve emzirme, bebek bakımı, bebekte sık karşılaşılan hastalıklar, bebek büyütürken dikkat edilmesi gereken noktalar, acil durumlar gibi bebek bekleyen ailelere rehberlik edecek konular işlenecek. Gebe Sınıfı’nda ayrıca hamile yogası dersleri de yer alacak. 

Amaçlarının kentte mutlu ve bilinçli anne-babalar, sağlıklı nesiller yaratmak olduğunu ifade eden Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Uygar tüm ülkelerde sağlıklı nesiller için sürekli eğitim felsefesi benimseniyor. Ayrıca sağlık politikaları açısından da koruyucu ve önleyici hizmetler, gelecek nesilleri de güvence altına almış oluyor. Öte yandan doğum öncesi ve sonrası uzman desteğine artık tüm ebeveynler başvuruyor. Biz de başta ekonomik açıdan zor durumda olan hemşerilerimiz başta olmak üzere bu eğitim olanaklarını sağlamak istedik. Ücretsiz olarak haftada bir gün Kadın Aktivite Merkezimiz bünyesinde açılacak sınıfımızda, alanında uzman kişiler tarafından verilecek bu eğitimler anne baba adayları için büyük önem taşıyor. Belediye olarak insana dokunan bu tür projeleri biz de çok önemsiyoruz” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Konak Belediyesi'nden sıcak çorba
Sonraki Haber İsmail Çiftçioğlu 2. kez baba oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?