ANA SAYFA > GÜNDEM > Zühtü Işıl, mezarı başında anıldı...

Zühtü Işıl, mezarı başında anıldı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Zühtü Işıl, mezarı başında anıldı...

Karşıyaka Spor Kulübü’nün Kurucu Başkanı, ‘Milli Gazi’ ünvanına sahip İstiklal Savaşı Kahramanı Zühtü Işıl, ölümünün 31. Yılında Hacılarkırı’ndaki mezarı başında anıldı.

Karşıyaka’nın tarihiyle ilgili araştırmalarıyla tanınan ve Zühtü Işıl’ın mezarının bulunarak kent tarihine kazandırılması sağlayan Ahmet Diker öncülüğünde toplanan yaklaşık 15 kişilik grup, Karşıyaka Spor Kulübü’nün Kurucu Başkanı Zühtü Işıl’ı mezarı başında andı.

Zühtü Işıl’ın ailesini temsilen, Zühtü Işıl’ın gelini Güray Işıl’ın da katıldığı anma etkinliğinde ilk olarak söz alan duayen gazeteci Sancar Maruflu, “Zühtü Işıl’ı tanıma şerefine de erişmiş bir insan olarak şunu söylemek isterim ki çok kıymetli bir insandı. Bugünlerde ‘Zühtü Işıl kulüp kurulduğunda çok gençti, kurucu o olamaz’ gibi saçma sapan şeyler söyleyen kişiler türedi. Evet Zühtü Işıl gençti ama o zamanın gençleri bilgili, vatanperver gençlerdi. Şimdiki gençler gibi değillerdi. Zühtü Işıl genç yaşına rağmen bu kulübün kuruluş ateşini yakan isimdir” dedi.

“Zühtü Işıl bize Türkiye’nin en büyük kulübünü miras bıraktı”

Maruflu’nun ardından söz alan Ahmet Diker ise “Zühtü Işıl bizlere Türkiye’nin en büyük kulübünü armağan etmiştir. O, Omiros’taki zeytin ağacının altında kulübün temelleri atılırken de, cephede esir düştüğünde de hep kulübünü düşünmüştür. Filistin’de esir düştüğünde esir aylığına dokunmamış,o parayla forma diktirip Karşıyaka ruhunu yaşatmaya çalışmıştır. Savaşlar bittiğinde Atatürk kulübü tekrar canlandırma talimatı verdiğinde de, kulübün armasına ay-yıldız armağan edildiğinde de hep orada olmuştur. Bu sebeple diğer kurucularımız arasında farklı bir yere sahiptir. Zühtü Işıl hayatını Karşıyaka Spor Kulübü’ne adamış bir insandır” dedi. Sözlerini tamamlamadan önce Zühtü Işıl’ın mezarının Karşıyaka’da olmamasına da değinen Diker, “Bu konuda Zühtü Bey’in sevgili ailesinden de onay aldık. Uzun süredir kurucu başkanımızın mezarını Karşıyaka’mıza, Soğukkuyu mezarlığına getirmek için çabalıyoruz. Bu konudaki bürokratik engellerin bir an önce ortadan kalkması ve Zühtü Bey’in sevdalısı olduğu Karşıyaka topraklarına dönmesi en büyük dileğimizdir” diyerek konuşmasına son verdi.

Ahmet Diker’in ardından etkinliğe katılan diğer isimler de tek tek söz alırken, Zühtü Işıl’ın gelini Güray Işıl, başta Diker olmak üzere etkinliğe katılan herkese teşekkür etti. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın çelenk gönderdiği anma etkinliğinde Karşıyaka Spor Kulübü’nden tek bir yönetici ve bir çelenk bile olmaması dikkat çekti.

Salahattin Oytun İdel/Karşıyaka Haber-ÖZEL

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı çocukların kütüphanesi, dünya çocuklarıyla açıldı
Sonraki Haber Sertel’den itfaiyeciler için kanun teklifi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?