ANA SAYFA > İZMİR > Sertel’den itfaiyeciler için kanun teklifi

Sertel’den itfaiyeciler için kanun teklifi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sertel’den itfaiyeciler için kanun teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, itfaiyeciliğin bir meslek olarak kabul edilmesi için hazırladığı kanun teklifini Meclis’e sundu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifi kabul edildiği takdirde ‘Genel İdari Hizmetler’ sınıfı altında görev yapan itfaiyeciler, başlı başına bir hizmet sınıfı içinde yer alarak, mesleklerine özel haklarına kavuşmuş olacak.

Canları pahasına görev yapan itfaiyecilerin kanunlar önünde meslek olarak görülmediğini ifade eden Sertel, “Zor koşullarda çalışan itfaiye görevlileri günün her saatinde canını hiçe sayarak olaylara müdahale ediyor. Tüm bunlara karşın itfaiye personeli 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda ‘Genel İdari Hizmetler’ sınıfı içinde yer alıyor. İtfaiyecilerimiz, birçok ülkede olduğu gibi itfaiyeciliğin meslek olarak tanınmasını hak ediyor” dedi.

Yaptıkları işin tehlikesi gereği itfaiyecilerin büro memurlarının yer aldığı Genel İdari Hizmetler Sınıfı’nda yer almasının doğru olmadığını ifade eden Atila Sertel, şunları söyledi:

“AYRI SINIFLANDIRILSINLAR”

“Dünyanın gelişen ve gelişmeyen tüm ülkelerinde itfaiye sınıfı vardır ve saygın bir meslek olarak itibar görmektedir. Yaptıkları işin tehlikesi göz önüne alınarak çeşitli tazminatlar da almaktadırlar. İşleri gereği maddi ve manevi çok sayıda tehlikeye maruz kalan itfaiyeciler, fiziksel, kimyasal, psikolojik ve iş kazaları gibi çok sayıda riskle sürekli burun buruna kalıyor. Yaşamsal risklerine rağmen kanunlar önünde meslek olarak görülmediği için birçok haktan da mahrum bırakılıyor. İtfaiye çalışanları İl Afet Müdürlüklerinde çalışan arama-kurtarma personellerinin bütün görevlerini kapsayan işleri yerine getirmektedir. İl Afet Müdürlüklerinde çalışan arama-kurtarma personellerinin Teknik Hizmetler Sınıfında yer almasına rağmen itfaiye çalışanlarının Genel İdari Hizmetler Sınıfında olması düzeltilmesi gereken bir durumdur. Bu çerçevede 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 36. Maddesinde XI. Sınıf ‘İtfaiye Hizmetleri Sınıfı’ olarak yerini almalıdır.”

Seçimler öncesi ve sonrasında itfaiye mensuplarıyla sık sık bir araya geldiğini ve sorunlarını bildiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, itfaiyecilerin yangının yanı sıra devlet memurluğunda derece kademe ilerlemesi sağlayamama, yıpranma tazminatında uğradıkları haksızlık, görevi başında ölenlerin şehit sayılmaması gibi çok sayıda sorunla boğuştuklarını söyledi. Sertel, itfaiyeciliğin bir meslek olarak kabul edilmesinin ardından diğer sorunların da hızla çözüleceğine inandığını sözlerine ekledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Zühtü Işıl, mezarı başında anıldı...
Sonraki Haber Üniversite hayatı, kariyer gelişiminin en önemli evresi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?