ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyakalı çocukların kütüphanesi, dünya çocuklarıyla açıldı

Karşıyakalı çocukların kütüphanesi, dünya çocuklarıyla açıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalı çocukların kütüphanesi, dünya çocuklarıyla açıldı

Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Mahallesi’nde yardım sever Yücesoy ailesinin katkılarıyla yapımını tamamladığı çocuk kütüphanesi, bugün dünyanın dört bir yanından gelen misafir çocukların katılımıyla hizmete açıldı. Çocuk kütüphanesine, 1999-2004 yılları arasında Karşıyaka Belediye Başkanlığı yapan Şebnem Tabak'ın ismi verildi.

Karşıyaka Belediyesi’nin genç zihinleri bilgiyle buluşturmak amacıyla yapımını tamamladığı “Karşıyaka Belediyesi Şebnem Tabak Çocuk Kütüphanesi” bugün yapılan törenle hizmete açıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, kütüphanenin yapımına katkı sağlayan hayırsever Yücesoy ailesinin üyeleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle dünyanın dört bir yanından Karşıyaka’ya gelen çocuklar ve kütüphaneye ismi verilen eski Karşıyaka Belediye Başkanı Şebnem Tabak da ailesiyle birlikte katıldı.

Çocukların gösterileriyle şenlendi

Çocuklar için yapılan kütüphanenin açılış töreni, bu yılki Karşıyaka Çocuk Şenliği’nin onur konuğu ili olan Trabzon’dan gelen çocukların renkli gösterileri ile başladı. Çocukların gösterisinin ardından kürsüye gelerek bir konuşma yapan Cemal Yücesoy, “Yarın 23 Nisan ve ne yazık ki dünyanın dört bir yanında, her gün binlerce çocuk büyüklerin savaşlarında, evlerinden, yurtlarından oluyor. Hemen yanıbaşımızda, Ege Denizi’nde yüzlerce çocuk nedenini kavrayamadıkları bir yolculukta hayatlarını kaybediyor. Ve ne yazık ki bizler, bunu üzüntü içerisinde seyrediyoruz. Böyle bir ortamda neler yapılabileceğini düşünürken, başkanımla konuşmalarımızda ortaya çıkan çocuk kütüphanesi fikri bugün hayata geçiyor. Bu projeye destek veren değerli başkanım Hüseyin Mutlu Akpınar’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Bugüne kadar aldığım en güzel bayram hediyesi”

Yücesoy’un ardından söz alan Şebnem Tabak ise, “Tam 17 yıl önce bir 22 Nisan’da Karşıyaka Belediye Başkanlığı gibi güzel ve şerefli bir görevi devralmıştım. Çok heyecanlıydım ve ilk tanıştığım müdürlük, Kültür Müdürlüğü olmuştu. Ne garip bir tesadüftür ki, 17 yıl sonra, yine bir 22 Nisan’da çok güzel bir açılış için buradayım ve ne kadar şanslı bir insanım ki Karşıyaka’da adımın yaşayacağı bir çocuk kütüphanesi var. 5 yıl görev yaptım, bu 5 yılda birçok şeyi büyük bir zevkle yapmaya çalıştım. Ama en çok zevk aldığım şeyler, Kültür Müdürlüğü’nde benimle çalışmış arkadaşlarım da bilir ki Çocuk Kütüphanesi açmaktı. Bir gece önceden gelip balon mu şişirmedim, kekler mi yapmadım… Şimdi ne güzel bir şey ki kendi adımı taşıyan bir kütüphane var. Bugüne kadar aldığım en güzel bayram hediyesi bu oldu. En büyük bayram bu bayram” dedi.

“Bir kütüphanenin bin cezaevi kapatacağını biliyoruz”

Etkinlikteki son konuşmayı gerçekleştiren Hüseyin Mutlu Akpınar ise, “Bugün ilçemize yepyeni bir eser kazandırıyoruz. Bir kütüphanenin bin cezaevini kapatacağını, bir kitabın bir hayatı kurtaracağını bilerek çocuklarımıza çocuk kütüphanesini armağan ediyoruz. Bu kütüphanede çocuklarımız hoşça vakit geçirecekler. Arkadaşlarıyla birlikte yeni yeni bilgileri paylaşacaklar. Büyük Atamız’ın annesinin ismini alan Zübeyde Hanım Mahallesi’nde, bir kadının ismini vererek burayı sizlere sunmamızın da anlamlı olduğunu düşünüyorum. Çünkü ismini verdiğimiz kadın, Şebnem Tabak, bu kentin ilk kadın belediye başkanı. İlk kadın belediye başkanına da böyle bir kütüphanenin yakışacağını düşündük. Kendisine teşekkür ediyorum çünkü “Sayın Başkan, ben yaşarken böyle bir şey olmasını istemiyorum” dedi, ama ben bekleyemem, daha çok uzun yaşam var önünüzde, allah uzun ömür versin. Biz bu kente değer vermiş insanları hiçbir zaman unutmadan yaşatacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

Başkanın konuşmasının ardından tüm davetlilerin katılımıyla açılış kurdelesi kesilirken, Başkan Akpınar ve Şebnem Tabak açılış ardından çocuklarla beraber kütüphaneyi gezdi.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Aktif Şehir Karşıyaka’da şampiyon Atakent…
Sonraki Haber Zühtü Işıl, mezarı başında anıldı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?