ANA SAYFA > EĞİTİM > Yüksek Lisans öğrencileri ELODER Başkanı Doğrucu ile bir araya geldi

Yüksek Lisans öğrencileri ELODER Başkanı Doğrucu ile bir araya geldi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yüksek Lisans öğrencileri ELODER Başkanı Doğrucu ile bir araya geldi

İzmir’in lojistik performansını değerlendiren İzmir Üniversitesi Uluslararası Ticaret, Finansman ve Lojistik Yönetimi Yüksek Lisans Programı öğrencileri ELODER Başkanı Osman Doğrucu ile bir araya geldi.

İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası Ticaret, Finansman ve Lojistik Yönetimi Yüksek Lisans Programında eğitim alan öğrenciler, teorik eğitimlerini saha çalışmaları ile de destekliyor. Farklı lojistik alanlarında İzmir’in performansını değerlendiren 22 öğrenci, konuyla ilgili olarak çeşitli anket çalışmaları ve mülakatlar yapıyor. Yüksek Lisans Programı öğrencileri Cansu Taşlı, Hızır Özgür Can ve Ekrem Semih Işık, saha çalışması kapsamında Ege Lojistik Derneği (ELODER) Başkanı Osman Doğrucu ile İzmir’de ilk kez düzenlenen Ege Lojistik Zirvesi’nde bir araya geldi. Lojistik sektörünün temsilcilerinin bir araya geldiği zirvede İzmir ve Ege bölgesinin durumunu değerlendiren Başkan Doğrucu, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Ege bölgesinde farklı sektörlerde hizmet veren toplam 3 bin 129 firma bulunduğunu belirten Doğrucu, “Ege bölgesinde bulunan İzmir, jeostratejik önem, iç pazara yakınlık, yerli ve yabancı birçok firmaya ev sahibi olması, eğitimli iş gücü, halen devam eden İstanbul, Ankara ve Çanakkale otoyolları ve Kemalpaşa-Torbalı bağlantı yolu gibi kuvvetli özellikleri sayesinde avantajlı konumdadır” dedi.

Çandarlı Limanı gerekli

İyi bir işletmeye ihtiyaç duyan ve konteyner sayısı her geçen yıl azalan Alsancak Limanı'nı ticaretten çıkarılıp sadece yolcu limanı olarak işletilmesinin daha yerinde olacağı düşüncesini aktaran Doğrucu, “İthalat ve ihracatta yeterli seviyede olmadığı için başta Çandarlı Limanı olmak üzere limanlarımızda volüm problemi mevcut. Tabii İzmir Alsancak Limanı'nı kaldırıp Çandarlı’ya taşımanın da ayrı bir maliyeti var fakat mecburen Çandarlı Limanı'na dönüş yapılmak zorunda kalacak ilerleyen süreçlerde” değerlendirmesinde bulundu.

Belkahve’den başlayıp Sütçüler’e kadar uzanan Kemalpaşa bölgesinin Lojistik Köy için bir uygun yer olduğunu vurgulayan Doğrucu, “Bölgede yüzlerce KOBİ bulunmakta. Bu işletmelerin ürettiği, ihraç ve ithal ettiği ürünler var. Bundan dolayı Kemalpaşa doğru bir yer. Kemalpaşa olmasaydı, Torbalı hattına bir lojistik köy kurulması gerekecekti” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf’ın yeni hocası Tolungüç
Sonraki Haber Sertel: ''Terör biran önce bitirilmeli''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?