ANA SAYFA > SAĞLIK > Uyku Apnesi, Türkiye de her 5 kişiden birinde görülüyor

Uyku Apnesi, Türkiye de her 5 kişiden birinde görülüyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Uyku Apnesi, Türkiye de  her 5 kişiden birinde görülüyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özen Kaçmaz Başoğlu ve Doç. Dr. Mehmet Sezai Taşbakan öncülüğünde “Uyku Apnesi”ne dikkat çekmek için halk bilgilendirme toplantısı yapılacak.

Türkiye’de ilk defa gerçekleşecek olan toplantı 13 Mart 2015 Cuma günü saat 10.00’da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Prof. Dr. İlhan Vidinel Toplantı Salonu’nda yapılacak.

Doç. Dr. Mehmet Sezai Taşbakan, “Hasta popülasyonu yüksek olduğu Uyku Apnesi, ülkemizde her 5 kişiden birinde görülmektedir. Polikliniğimizde bugüne kadar 3 bin üzerinde hastamızın tedavileri gerçekleştirildi. Uyku Apnesi; uyurken nefes durmasına, oksijensiz kalmaya, yorgun uyanmaya ve kalitesiz bir uykuya neden olmaktadır. Gerçekleştirecek olduğumuz toplantıda amacımız, “Uyku Apnesi” farkındalığını arttırmak ve hastalarımızı bilgilendirmektir” dedi.

UYKU APNESİ

Uyku apnesi apne olarak da bilinir, uyku sırasındaki solunum duraklamalarından kaynaklanan ve uyku düzeninin bozulmasına sebep olan önemli bir hastalık. Uyku apnesi uykuda hava akımının en az 20 saniye süreyle normal değerinin yüzde 20'sine ve daha altına düşmesi olarak  tanımlanıyor. Uykudaki solunum duraklamaları sonucunda kandaki oksijen miktarı azalıyor ve karbondioksit miktarı artıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Web sitesi deyip geçmeyin!
Sonraki Haber İtalyan cazının büyük ustası Paola Di Sabatino İzmir Avrupa Caz Festivali'nde

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?