ANA SAYFA > EĞİTİM > Web sitesi deyip geçmeyin!

Web sitesi deyip geçmeyin!

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Web sitesi deyip geçmeyin!

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım ağları Facebook, Twitter ya da online alışverişin vazgeçilmez adresi ebay.com’un da temelde bir Web sitesi olduğuna hatırlatan İZMİRSEM eğitmeni Emre Gökhan Vuran, Web tasarımcılığının, günümüz ve geleceğin en geçerli mesleklerinden biri olduğunu söyledi.

İzmir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi İZMİRSEM, günümüz ve geleceğin geçerliliği en yüksek mesleklerinden biri olan Web tasarımcılığı konusunda eğitim verecek. Web tasarımcılığının her sektöre hizmet veren bir meslek olduğuna dikkat çeken İZMİRSEM Eğitmeni Emre Gökhan Vuran, teknoloji kullanımını hayatının bir parçası haline getiren gençlerin iş olanaklarını artırmak için yazılım diline hakim ve veritabanı düzenleme bilgisine sahip olacakları Web tasarım uzmanlığı eğitimini mutlaka almaları gerektiğini söyledi. Web tasarımcılığının yalnızca firma tanıtımı ve iletişim bilgilerine yer verilen Web sitesi tasarımı olmadığını vurgulayan Vuran, “Web sitesi denildiğinde akla ilk olarak firmaya ait hizmet ve ürün tanıtımlarının olduğu, birkaç satır firma tarihçesi içeren ve iletişim bilgisi olan bir yapıdan oluşan bir yapıyı oluşturmak gelir. Oysa sosyal medyanın bel kemiğini oluşturan Facebook ya da online alışverişin vazgeçilmezi ebay.com ya da whether.com gibi siteler de aslında birer web sitesidir” dedi.

Beyaz Saray resmi sitesinden, CIA’in resmi sitesine, Harvard Üniversitesi’nden, Whether.com’a kadar pek çok sitenin altyapısını CMS’lerin oluşturduğunu belirten Vuran, “4 ay boyunca haftada 4 saat, açık kaynak kodlu yazılımlar (Open Source) ve içerik yönetim sistemleri (CMS) konusunda eğitim verilecek ve Joomla, wordpress ve drupal gibi bilinen sistemlerin uygulamalı projeleri geliştirilecektir” dedi.

Vuran, Endüstri Meslek Lisesi, Meslek Yüksekokulu ve üniversitelerin Bilgisayar, Programlama, Web Tasarım, Grafik, Güzel Sanatlar Bölümü mezunları, lise ve yüksekokulların ilgili bölümlerinde okuyan öğrenciler, pratikten bizzat sektörde çalışanlar, reklamcılar, grafik ajansında çalışanlar ile kendi kişisel ve kurumsal web sitesini yapmak isteyenlerin bu eğitimi almalarının iş yaşamlarında önemli farklar yaratacağını sözlerine ekledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Büyükşehir'den, iddialara yanıt...
Sonraki Haber Uyku Apnesi, Türkiye de her 5 kişiden birinde görülüyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?