ANA SAYFA > İZMİR > Urla'nın doğal mirasları konuşuldu

Urla'nın doğal mirasları konuşuldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Urla'nın doğal mirasları konuşuldu

İlk kez Uluslararası boyutta 14-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen Urla Uluslararası Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri kapsamında üç gün boyunca Urla Belediyesi Meclis Salonu’nda paneller düzenlendi.

Panellerde ise Urla’nın doğal mirası olan şarap, zeytin, zeytinyağı ve yörenin meyve ve sebze işlemeciliği Ege Üniversitesi ve Hitit Üniversitesi akademisyenleri tarafından ele alındı. Urla’nın geleceğine ışık tutan panellerde; Bölgede bağcılık ve üzümün tarihçesinden, bitki yetiştirme ve hasattan, işleme yöntemleri ve beslenme yönünden öneminden, Urla’da zeytinciliğin tarihinden zeytin ağacının yetiştirilmesi ve zeytin hasadına, zeytinin beslenme açısından önemi ve Urla’nın hurma zeytinine kadar Urla’nın tüm değerleri konuşuldu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Rüzgarın müzikle dansı Alaçatı'da başlıyor
Sonraki Haber Bornova'da ağaçlar nedeniyle yolun yönü değişti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?