ANA SAYFA > İZMİR > Bornova'da ağaçlar nedeniyle yolun yönü değişti

Bornova'da ağaçlar nedeniyle yolun yönü değişti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bornova'da ağaçlar nedeniyle yolun yönü değişti

Bornova Belediyesi, Evka-3’te 113 sokakta yaptığı yol açma çalışmasını örnek bir çözümle ağaçları koruyarak tamamladı. İmar planlarında yol olarak belirlenen alanda gerekli çalışmaları yapan Bornova Belediyesi, güzergah üzerindeki çam ağaçlarını kesmek yerine koruma altına alıp yolun yönünü değiştirdi. Ağaçlar, korumaya alındı.

Bornova Belediyesi, Evka-3 Mahallesi’ndeki 113 Sokak’ta ağaçları koruyan bir çalışma ile çevre duyarlılığı konusunda örnek bir tutum sergiledi. Yerleşim alanlarına ulaşımı sağlamak için yapılan 15 metre genişliğindeki 700 metre uzunluğundaki yolun güzergahında 6 çam ağacı kaldı. Ağaçları kesip yolu devam ettirmek yerine onları tretuvarla koruma altına alarak yolun yönünü değiştiren Bornova Belediyesi, çevre duyarlılığı konusunda örnek bir çalışma yaptı. İki hafta içinde tamamlanacak çalışmanın ardından araçlar yeni yolu kullanmaya başlayabilecek.

Yol çalışmalarını yerinden denetleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ağaçların kolay yetişmediğini söyleyerek, “Doğayı korumak her insanın görevidir. Belediye olarak bizim de görevimiz yetişmiş çam ağaçlarımızı korumak. Bu düşünceyle onları kesip yolu dümdüz devam ettirmek yerine, ağaçları koruma altına alıp yolun yönünü değiştirdik. Fiziki projelerimizi uygularken, doğayı en üst düzeyde korumaya devam edeceğiz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Urla'nın doğal mirasları konuşuldu
Sonraki Haber Bilgi Evi kapılarını açıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?