ANA SAYFA > EĞİTİM > Üniversiteli gümrükçüler iş başında

Üniversiteli gümrükçüler iş başında

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Üniversiteli gümrükçüler iş başında

Uluslararası Yaz Okulu kapsamında 11 ülkeden Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İşletme Fakültesi’ne gelen 17 öğrenci, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Özken’in koordinasyonunda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Ege Bölge Müdürlüğü’nü gezdi.

Yabancı öğrencilerin Türkiye'deki bir gümrük müdürlüğüne ilk kez girdiği etkinlikte öğrenciler gümrük işlemleri hakkında uygulamalı bilgi aldı. Öğrenciler laboratuarda yapılan işlemlerden, liman sahasında yapılan denetimlere kadar çok sayıda çalışmayı yerinde gözlemledi. DEÜ İşletme Fakültesi Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Bölüm Başkanı Prof. Dr. Canan Madran “Etkinlik sayesinde yabancı öğrenciler İzmir'in ticaret ve sosyal yaşantısını gözlemledi. Uluslararası yaz okulu sayesinde İzmir'in turizmine katkı sağladığımızı düşünüyorum” dedi.

DEU İşletme Fakültesi'nde yaz okuluna kaydını yaptıran yabancı öğrenciler Gümrük ve Ticaret Ege Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Gümrük ve Ticaret Ege Bölge Müdürü Kaptan Kılıç geleceğin gümrükçüsü olmaya aday 17 yabancı öğrenciye gümrük işlemleri hakkında bilgilendirme yaptı. Öğrenciler Ege Bölge Müdürlüğü'nün kısa bir tanıtım filmini izledikten sonra laboratuarda incelemelerde bulundu.

Limana hayran kaldılar

Laboratuardaki kısa bir bilgilendirmenin ardından yabancı öğrenciler, uluslararası bir saha niteliği taşıyan Alsancak Limanı'na girdi. Öğrenciler burada yurtdışından gelen konteynerler ve TIR'lar üzerinde yapılan incelemeleri yerinde izledi. Kaptan Kılıç, Türkiye genelinden öğrencilerin staj yapmak için ya da bilgi almak amacıyla gümrüklere girdiğini ancak yabancı öğrencilerin Türkiye'de bir gümrük müdürlüğünü ilk kez ziyaret ettiğini söyledi. Kılıç, "Yabancı öğrenciler ilk kez müdürlüğümüz kapısından içeri girdi. Bunu da Türkiye'nin dışa açılan kapısı olan İzmir'de yapmaları ayrı bir gurur verici” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Üniversitesi’nde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Tezli Yüksek Lisans eğitimi başlıyor
Sonraki Haber Bayramda illaki tatlı diyorsanız tercih sizin

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?