ANA SAYFA > EĞİTİM > İzmir Üniversitesi’nde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Tezli Yüksek Lisans eğitimi başlıyor

İzmir Üniversitesi’nde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Tezli Yüksek Lisans eğitimi başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Üniversitesi’nde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Tezli Yüksek Lisans eğitimi başlıyor

İzmir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından 2015-2016 akademik yılı güz döneminde eğitim vermeye başlayacak Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Tezli Yüksek Lisans Programı için son başvuru tarihi 21 Ağustos 2015.

Mühendislik ve Fen Bilimleri ile Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde 9 yüksek lisans ve bir doktora programında eğitim veren İzmir Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile yüksek lisans eğitimlerine bir yenisini daha ekledi. İzmir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından açılan ve 2015-2016 akademik yılında eğitim vermeye başlayacak olan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Tezli Yüksek Lisans Programı için güz döneminde 10, bahar döneminde ise 5 öğrenci kabul edilecek. 2 de yabancı öğrenci kontenjanı bulunan program 8 zorunlu, 16 seçmeli derse sahip ve 4 yarıyıl sürecek. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinden/yüksekokullarından mezun olan adaylar ile İş-Uğraşı Tedavisi veya Ergoterapi bölümü 4 yıllık lisans mezunlarının başvurabilecekleri programdan mezun olan öğrencilere “Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Yüksek Lisans Diploması” verilecek ve Uzman Fizyoterapist olarak mesleki-akademik hayatlarına devam edebilecekler.

Üniversite hastanesinde eğitim fırsatı

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Tezli Yüksek Lisans eğitiminin İzmir Üniversitesi’nde alınmasının öğrencileri için önemli avantajlar sağladığına değinen Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Aydan Çelebiler, “İzmir Üniversitesi’nde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Tezli Yüksek Lisans Programı verecek akademik personelin kendi alanlarında teorik ve pratik bilgi düzeyi ile deneyimli olması, uygulama derslerinin yapılacağı donanımlı ve tam teşekkülü İzmir Üniversitesi Hastanesinin bulunması, eğitimi verecek akademik personellerin aldıkları kurs eğitimlerini bu programdaki öğrencilere aktaracak olmaları, öğrencilere bu programa devam ederken farklı alanlarda araştırma yapma imkânlarının verilmesi ile araştırmacı kişiliklerinin geliştirilmesi avantajları olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Akademik kariyer için önemli başlangıç

Programı tamamlayan uzman fizyoterapistlerin, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Doktora Programlarına da başvurabilecekleri bilgisini paylaşan Çelebiler, “Bu eğitim programını alan öğrencilerin teorik ve pratik alanda çalışacak bilim adamı modeline uygun yetişmeleri ile bilimsel araştırma yapma yeteneklerinin artışı sağlanacak. Yüksek lisans tezlerinin bilimsel bir araştırma olarak yayın haline getirmeleri sağlanarak akademik olarak da ilerleyecekler” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf'ta iki imza
Sonraki Haber Üniversiteli gümrükçüler iş başında

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?