ANA SAYFA > İZMİR > Ulema:''İş hayatında kadınlara yeni avantajlar geliyor!''

Ulema:''İş hayatında kadınlara yeni avantajlar geliyor!''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ulema:''İş hayatında kadınlara yeni avantajlar geliyor!''

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, 16 ay doğum izni ve yarı zamanlı çalışma gibi kadınlara yönelik birçok yeni uygulama hakkında bilgi verdi.

Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülen “Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” kapsamında düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, "Hükümetimizin hayata geçireceği yeni uygulamalar çalışan kadınlarımızı rahatlatacak. Bir anne çocuğunu ilkokula gönderinceye kadar hem sigortalı olacak, hemde devletin desteklemeleri ile birlikte işsizlik riski ile karşılaşmayacak. Bunun yasal zeminini oluşturduk. Şimdi adım adım uygulamaya başlayacağız” dedi.

16 AY DOĞUM İZNİ UYGULAMASI

Geçtiğimiz dönemlerde doğum izni 8 ay iken, 8 hafta doğumdan önce, 8 hafta doğumdan sonra olmak üzere yapılan yeni düzenleme ile bu izni 16 aya çıkardıklarını kaydeden Ulema, “Süt kuzusu yavruların anne sıcaklığından ayrılmaması için resmi olarak kadınımıza doğum izni hakkını sağladık” dedi.

ANNELERE ÇOCUĞU OKULA GİDENE KADAR YARI ZAMANLI ÇALIMA FIRSATI

Önümüzde ki süreçte yeni bir uygulamaya geçileceği müjdesini veren İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, İlk kez yeni bir uygulamanın hayata geçirileceğini belirterek, şöyle devam etti:

“İlk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, 3 çocukta 6 ay olmak üzere yarı zamanlı çalışma fırsatı getiriyoruz. Kadınlarımız ya sabahtan öğlene kadar iş yerinde işinin başında olacak. Öğleden sonra çocuğu ile birlikte olacak. Ya da tam tersi olacak. Bu uygulama sonucunda işverenlerde unutulmadı. Onları zor durumda bırakmayacağız. Bu şartlarda kadın istihdamını sağlayan işverenlerin kadın çalışanlarının maaşının yarısını da devlet karşılayacak. İşverenlere de bu desteği sağlayacağız.

2,4,6 aylık uygulamalardan sonra kadınlarımız yine zamanını çocukları ile geçirmek isterse ikinci adım projeler hayata geçecek. Yani kadınlarımız çocuğu okula gidinceye kadar yarı zamanlı çalışma imkanına sahip olacak.Yarı zamanlı çalışma fırsatı sunarken işin aksamaması içinde farklı bir proje geliştirdik. Kurduğumuz özel istihdam büroları sayesinde yarı zamanlı çalışmayı tercih eden kadınlarımızın iş yerlerinde olmadığı zamanlarda bu özel istihdam bürolarından bu iş gücü açığı giderilecek. Bunun çok önemli bir gelişme olduğunu düşünüyorum.“

TEŞVİKLERİMİZDEN SONRA KADIN İSTİHDAMI YÜZDE 27’DEN YÜZDE 30’LARA YÜKSELDİ

Kadınların çalışma hayatında daha fazla rol almasını istediklerini dile getiren Ulema, bununla ilgili çok önemli çalışmalar başlatıldığını belirterek şu bilgileri de aktardı: 

“Sosyal güvenlik reformu kapsamında bir uygulamayı hayata geçirdik. Eğer bir işveren 29 yaşına kadar bir kadını istihdam ediyorsa o işverenin sosyal güvenlik primini 5 yıl boyunca kademeli olarak devletimiz karşılıyor. Bu teşviklerimiz sonucunda yüzde 27 olan kadın istihdam oranımızı yüzde 31’ler seviyesine çıkarmayı başardık. Bu uygulama ile beraber 1,5 milyon kadınımız istihdam edildi. Bununla da kalmadı. Kadın girişimcilerimize pozitif ayrımcılık yaptık. Kendi iş yerini açmak isteyen, kendi projesini hazırlayan kadınlarımıza erkeklere oranla daha yüksek hibe kredileri verdik.

MESLEK EDİNME KURSLARINA KATILAN KADINLARIMIZA AYLIK 788 TL’YE KADAR KARŞILIKSIZ NAKİT ÖDEME

Kadınlarımız fırsat verildiğinde çalışmak istiyor. Kadın istihdamını artırmak için İŞKUR ve İşverenlerimizle ortak bazı projeleri hayata geçirdik. İşveren eğer İŞKUR destekli eğitim programları hazırlarsa bu hazırlamış olduğu kurs programının maliyetini tamamen vergiden düşüreceğiz. Bugün birçok girişimcimiz İŞKUR ile birlikte kadınlarımıza eğitim kursları vermektedir. Devlet olarak kadınlarımıza şu desteği de sağladık. Eğer kadınlarımız meslek öğrenmek için bu kurslara katılırsa yol ve yemek parasını da devlet karşılayacak. Günlük 25 TL, aylık ortalama 788 TL’ye yakın harçlığı cebine koyuyoruz. Kursu bitiren kadınlarımıza ayrıca avantajlar sağladık. İŞKUR aracılığı ile yapılan bu meslek edindirme kurslarına katılan kadınlarımıza, sertifikalarını aldıktan sonra İŞKUR’un yönlendirmiş olduğu iş yerlerinde iş hayatına katılma fırsatı veriliyor.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mustafa Balbay:''İzmir'i sporun başkenti yapacağız''
Sonraki Haber CDK Karşıyaka, yeni dini nikah kararını protesto etti...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?