ANA SAYFA > İZMİR > Mustafa Balbay:''İzmir'i sporun başkenti yapacağız''

Mustafa Balbay:''İzmir'i sporun başkenti yapacağız''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Mustafa Balbay:''İzmir'i sporun başkenti yapacağız''

CHP İzmir Milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Mustafa Balbay İzmir’de büyük bir sporcu potansiyeli olduğunu belirterek, “Ancak spor tesisleri bunu karşılayacak zenginlikte değil bu yönde çaba harcayan çok iyi niyetli ve özverili kurumlar kişiler var, iktidarımızda onlara da destek vererek İzmir’i sporun başkenti yapacağız dedi.”

Balbay İzmir’in amatör spor kulüpleri bakımından en zengin semtlerinden biri olan Bornova Çamdibinde hem seçim çalışması yaptı hem de spor kulüplerini sporcuları ziyaret etti. Çamdibinde 16 spor kulübü bulunmasının çok büyük bir zenginlik olduğunu belirten Balbay, “Mesleğimin ilk yıllarında spor muhabirliği yaptım. Çamdibinin bende o günlerden gelen özel bir yeri vardır”dedi.

İktidarın İzmir’e uyguladığı ekonomik ambargonun yanında spor ambargosuna da dikkat çeken Balbay şunları söyledi:

“İktidar İzmir’e spor tesisi yapmamak için bir dizi bahane üretiyor. Yerel yönetimlerin engel olduğunu öne sürüyor, hâlbuki gerçek tam tersi iktidar İzmir’de kentin genel şehirleşme dokusu dışında spor tesisi kurmak için girişimde bulunduğunda belediyeler bunun yanlış olacağını doğrusunun şu olduğunu söylüyor iktidar hemen bakın CHP İzmir’ yatırım yapmamızı engelliyor yalanını üretiyor. İktidarımızda İzmir’i sporda da hak ettiği yere getireceğiz.”

İzmir’in Karşıyaka’dan Göztepe’ye Altay’dan İzmir Spora Altınordu’dan Buca Spora kadar pek çok ülke ölçeğinde tanınmış spor kulübü olduğunu vurgulayan Balbay şöyle devam etti:

“Bu kulüplerimiz altyapı çalışmasına büyük önem veriyorlar, bunun yanında pek çok semt kulübüde var. İktidarımızda bu kulüpler bizim başlıca hedefimiz olacak onları eğitim kurumu gibi göreceğiz. Eğitime ne kadar önem veriyorsak sporada önem vereceğiz. Spora katılmış bir gençlik cahillikten uzaklaşmış her türlü kötü alışkanlıklardan uzaklaşmış demektir.”diye konuştu.

Balbay herkesi spor yapmaya davet ederek, Spor yapmayan beden cahildir. Spor bedenin kitap okumasıdır”dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Dikmen, Zaman Gazetesi muhabirine saldıran polisleri kınadı
Sonraki Haber Ulema:''İş hayatında kadınlara yeni avantajlar geliyor!''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?