ANA SAYFA > İZMİR > Dikmen, Zaman Gazetesi muhabirine saldıran polisleri kınadı

Dikmen, Zaman Gazetesi muhabirine saldıran polisleri kınadı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dikmen, Zaman Gazetesi muhabirine saldıran polisleri kınadı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Gezi Parkı’nda Zaman gazetesi muhabiri Emre Şencan’ı tokatlayan ve hakaret eden sivil polisleri kınadı.

Gezi Parkı olaylarının yıldönümünde yine o süreci hatırlatan olaylara tanıklık edilmesinden üzüntü duyduklarını ifade eden İGC Başkanı Dikmen, “Kamuoyunun haber alma hakkı için görev yapan meslektaşımıza yönelik çirkin saldırıyı kınıyorum. İstanbul Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün meslektaşımıza sözlü ve fiili olarak saldıran polisler hakkında gerekli yasal işlemleri yapmasını bekliyoruz” dedi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Gezi Parkı olaylarının yıldönümünde Taksim'deki gelişmeleri takip eden Zaman muhabiri Emre Şencan'ın gazeteci kimliğini göstermesine rağmen polis tarafından çirkin bir saldırya maruz kaldığını öğrendik. Gezi Parkı olaylarında sık sık gazetecileri hedef alan emniyet güçlerinin yine gazetecileri hedef alması iki yıllık süreçte bu saldırgan zihniyetin değişmediğinin açık bir göstergesi. Polisin oradaki görevi gazetecileri veya vatandaşı tartaklamak değil tam aksine güvenliği sağlamaktır. Gazetecilerin de kamuoyu adına görev gördüğünü bir kez daha altını çizerek hatırlatıyor, muhabir arkadaşımıza saldıranlar hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılmasının takipçisi olacağını vurguluyoruz. Muhabir arkadaşımız Emre Şencan'a da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Güldür Güldür Show İzmir'de kahkaha tufanı estirdi
Sonraki Haber Mustafa Balbay:''İzmir'i sporun başkenti yapacağız''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?