ANA SAYFA > GÜNDEM > CDK Karşıyaka, yeni dini nikah kararını protesto etti...

CDK Karşıyaka, yeni dini nikah kararını protesto etti...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CDK Karşıyaka, yeni dini nikah kararını protesto etti...

Cumhuriyet Kadınları Derneği Karşıyaka Şubesi Anayasa Mahkemesinin Resmi Nikah olmadan dini nikah kıyan imam ile dini nikah ile evlenen çiftlere verilen cezayı kaldıran kararını yazılı bir basın açıklaması ile protesto etti.

Cumhuriyet Kadınları Karşıyaka şube sekreteri Selda Özalp tarafından kaleme alınan açıklamada Cumhuriyet kadınları derneği genel merkezinin 1.Haziran.2015 pazartesi günü saat 13'de Anayasa mahkemesi önünde bu kararı protesto ederek Anayasa Mahkemesi önüne siyah çelenk bırakacaklarını dile getiren Özalp bizde cumhuriyet kadınları derneği Karşıyaka şubesi olarak bu kararın devrim kanunlarını ve laikliği yok ettiğini düşünüyoruz.Kadın erkek eşitliği bu karar ile büyük bir yara almıştır.Bu durum maalesef Anayasa mahkemesi kararı ile gerçekleşmiştir, ayrıca Anayasa'nın 41. ve 174.md.leri de ihlal edilmiştir.Aile bütünlüğü ve Resmi nikaha ilişkin bu maddelerin ihlali ile ceza yasası etkisizleştirilmiştir. Bunu Cumhuriyet Kadınları olarak kabul etmemiz mümkün değildir buna karşı her türlü yasal mücadeleyi gerçekleştireceğimizi kamu oyu ile paylaşırız dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ulema:''İş hayatında kadınlara yeni avantajlar geliyor!''
Sonraki Haber Türk Hava Kuvvetleri'nin 104. Yılı Kutlaması Nefesleri Kesti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?