ANA SAYFA > GÜNDEM > Türk Hava Kuvvetleri'nin 104. Yılı Kutlaması Nefesleri Kesti

Türk Hava Kuvvetleri'nin 104. Yılı Kutlaması Nefesleri Kesti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
 Türk Hava Kuvvetleri'nin 104. Yılı Kutlaması Nefesleri Kesti

İzmir'in Çiğli İlçesi'ndeki 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluşunun 104'üncü yılı 'Türkiye Hava Gösterisi 2015" adlı etkinlikle kutlandı.

İzmir'in Çiğli İlçesi'ndeki 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluşunun 104'üncü yılı 'Türkiye Hava Gösterisi 2015" adlı etkinlikle kutlandı. Kutlamalar kapsamında, Solo Türk, Türk Yıldızları'nın sergilediklerinin yanı sıra ve birçok gösteri uçuşu yapıldı. Ayrıca Türk mühendisler tarafından yapılan Hürkuş da ilk kez Ankara dışında uçtu

Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluşunun 104'üncü yıldönümü etkinlikleri Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda saat 10.00'da başladı. Gösterileri, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk de izledi. 'Türkiye Hava Gösterileri 2015" adlı etkinlik kapsamında, Türk Hava Kuvvetleri envanterindeki, Boeing AEW&C erken hava uyarı ve kontrol uçağı ile F-16'ların da bulunduğu, helikopter ve uçaklar ziyaretçiler tarafından yakından görülebildi. Halka açık ve ücretsiz olan etkinlik kapsamında, Türk Hava Kurumu motorlu yelken kanat, model hava araçları, Ali İsmet Öztürk, Solo Türk, helikopter ve Türk Yıldızları gösteri uçuşları yapıldı. Kara, Deniz, ve Hava kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı'nda görevli subay ve astsubaylardan seçilerek oluşturulan Muharebe Arama Kurtarma (MAK) Timi de bir gösteri yaptı. Heyecan dolu gösteriler ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı. Öte yandan, daha önce başvuruda bulunanlar arasından seçilenler simülatörle uçuş heyecanı yaşadı. Solo Türk pilotları Yüzbaşı Yusuf Kurt ve Yüzbaşı Erhan Günar, uçuştan büyük keyif aldıklarını ve heyecan dolu dakikalar yaşadıklarını söyledi. Etkinliğin son bölümünde TAI tarafından geliştirilen temel eğitim uçağı 'Hürkuş" Ankara dışında ilk kez İzmir'de uçtu. Test pilotları Murat Özpala ile Murat Keleş'in kullandığı uçak İzmir semalarında kısa bir gösteri uçuşu yaptı. Etkinliğe katılan binlerce İzmirli unutulmaz bir gün yaşadı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CDK Karşıyaka, yeni dini nikah kararını protesto etti...
Sonraki Haber İzmirliler, Deniz Ulaşımından Memnun

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?