ANA SAYFA > İZMİR > Ulema: Romanlara ayrımcılık AK Parti ile son buldu

Ulema: Romanlara ayrımcılık AK Parti ile son buldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ulema: Romanlara ayrımcılık AK Parti ile son buldu

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Karşıyaka Örnekköy ve Bayındır Çırpı’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Roman vatandaşlarla bir araya gelen Ulema, AK Parti ile birlikte Romanlara yönelik ayrımcılığın ortadan kalktığını, bunu farkeden muhalefetin taklitçilik yapmaya başladığını hatırlattı.

İzmir Milletvekili adayları Bilal Kırkpınar ve Cemal Bekle ile birlikte Romanlarla buluşan AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, ev ziyaretleri ve kahvehane sohbetleri sırasında Roman vatandaşların sorunlarını dinledi ve “Roman mahallesinde ziyaretlerimizde ve sohbetlerimizde onların en samimi duygularla AK Partiyi desteklediklerini görmek bizi son derece mutlu etti” diye konuştu.

ROMANLAR İKİNCİ SINIF VATANDAŞ OLMAKTAN ÇIKTI

AK Parti hükümetlerinin başlattığı açılımlarla birlikte Roman vatandaşlarımıza kucak açıldığını belirten Ulema, “Bu kapsamda Roman kardeşlerimizin de sosyal yaşam seviyelerinin ve ekonomik durumlarının düzeltilmesi yönünde ciddi projeler ve çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Biz Yunus'un söylediği gibi; yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Roman kardeşlerimiz açılım sonrası artık ikinci sınıf vatandaş olmaktan çıktı. Süreçte ilk adım olarak, toplum nezdinde Romanlarla ilgili olumsuz algı ve ön yargıları ortadan kaldırma amaçlı çalışmalar yapıldı” dedi.

EN ÜST SEVİYEDE TEMSİL HAKKI

AK Parti politikaları ile birlikte Romanların hayatında birçok şeyin değiştiğini ve Romanların öz güvenlerinin daha da arttığını kaydeden Ulema, Romanlara yönelik sürecin devam ettiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hükümetimiz Romanlara karşı ayrımcılık politikalarına son verdi. Şimdi sıra Roman kardeşlerimizin yaşam koşullarının iyileştirilmesine geldi. Yeni Türkiye yolunda ilerlerken Roman kardeşlerimizin yaşam koşullarını daha üst standartlara çıkarmak için çalışmalarımız devam edecek. Romanların toplum içindeki farkındalıklarının artırılması ve hayatın her alanında eşit biçimde yer almalarının sağlanması için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğimizden kuşkunuz olmasın. Romanların yaşadıkları olumsuzlukları ve karşılaştıkları engelleri birer birer kaldırıyoruz. Başbakanımız Romanlarla ilgili çok önemli müjdeler verdi. Başbakanımızın İzmir’de açılacak Başbakanlık Ofisinde görev yapacak bir Roman danışmanı olacak. Partimizin yetkili organlarında da yine Roman kardeşlerimiz temsil edilecek. AK Parti sadece yapacaklarının sözünü verir. Roman kardeşlerimizin boş vaatlere karnı tok. Biz her zaman  Romanların yanındayız.”

AK PARTİ ZİHİNLERDE DEVRİM YAPTI

AK Parti’nin Roman kökenli İzmir Milletvekili Adayı Cemal Bekle de, 2015 yılının Romanların siyaseten öneminin anlaşılacağı bir yıl olacağını belirterek, şunları söyledi:

 “Ak Parti ile birlikte Roman algısı değişmeye başladı. AK Parti Romanlar konusunda yaptığı açılımlar ile zihinlerde devrim yaptı. Romanlara eğitim ve istihdam alanlarında öncelik verilecek. 10 yıl önce Türkiye'de ‘Ben Roman'ım diyemeyen, ben çingeneyim diyemeyen, ben Romanlığımdan utanıyorum' diyen, bugün Türkiye'de göğsünü gere gere Roman çocuğuyum diyebiliyor. Bu normalleşme sürecinin ne olduğunu, Türk halkı çok iyi biliyor. Biz bu normalleşme sürecinin bireysel hak ve özgürlük alanının genişlemesinin ne olduğunu, bire bir yaşayıp gelen vatandaşlarız. AK Parti Roman açılımı ile zihinlerde devrim yapmıştır.

MUHALEFETİN ROMAN ADAYI DA VARLIĞINI AK PARTİ’NİN AÇILIMINA BORÇLU

“Bunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Hatta ve hatta bugün ben de muhalefet partilerinde aday olan Roman kardeşlerim de varlığını AK Parti'nin yaptığı açılımlara borçludur. Bugün Romanlar geleceğe daha umutla bakıyorsa bugün eşit yurttaşlık vatandaşlık konusunda seslerini daha hür ve net bir şekilde çıkarıyorsa bunda öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın ve AK Parti'nin AK kadrolarının emeği tartışılmaz.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Elmasoğlu: Kadın girişimcilere destek istiyoruz
Sonraki Haber Çandarlı plajları artık daha temiz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?