ANA SAYFA > EKONOMİ > Elmasoğlu: Kadın girişimcilere destek istiyoruz

Elmasoğlu: Kadın girişimcilere destek istiyoruz

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Elmasoğlu: Kadın girişimcilere destek istiyoruz

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, kadın girişimcilere destek beklediklerini söyledi.

Türkiye ekonomisinin kadınların iş hayatına daha çok katılması ile büyüyebileceğine işaret eden Elmasoğlu, bunun için siyasi parti temsilcilerinin üzerine düşeni yapması gerektiğini kaydetti.

CHP İzmir Milletvekili Adayı Selin Sayek Böke, EGİKAD Üyeleri ile bir araya geldi. CHP’nin ekonomi kurmayları arasında yer alan Böke, kadın girişimcilere partisinin ekonomi politikasını anlattı.

Kadınlar unutulmasın

Toplantının açılışında konuşan EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, kadınların iş hayatına daha çok katılması ve girişimci olması için gerekli tedbirlerin alınmasını istediklerini söyledi. 7 Haziran sonrasında Hükümet kuracak partilerin kadınları unutmaması gerektiğini vurgulayan Elmasoğlu, “Kadınlar ne yazık ki ülkemizde hakettiği yerde değil. Sosyal hayatta ve iş hayatında gelişmiş ülkelere göre kadınlar çok geride yer alıyor. İş hayatında kadının oranı yüzde 30 bile değil. Avrupa ülkelerinde bu oran en az yüzde 50 seviyelerinde. Biz kadınları iş hayatına katmadan, girişimci yapmadan ekonomimizi büyütmemiz mümkün değil. Kadının iş hayatına katılması için gerekli tüm kolaylıklar ve destekler verilmeli” diye konuştu.

Tedbirleri alacağız

CHP İzmir Milletvekili Adayı Selin Sayek Böke ise parti programlarında kadınlarla ilgili birçok yeniliğin olduğunu söyledi. Parti olarak kadınların iş ve sosyal hayatta daha çok yer almasını istediklerini ve bu konuda birçok tedbiri alacaklarını açıklayan Böke, “Kadınların yer almadığı bir ekonomide kalkınma olmaz. AKP iktidarı döneminde ne yazık ki alınan kararlarla kadın evinde oturup çocuk bakmaya itildi. Biz bunu ortadan kaldıracağız. Kadınların daha iyi eğitim almalarını, meslek sahibi olmalarını, iş hayatında daha çok yer almalarını sağlayacağız. Ekonomide iyi bir ekibimiz var. Yapılacak çalışmalarla üretim teşvik edilecek. Girişimcilere her türlü kolaylık sağlanacak. Kadınlar bu teşvikleri daha çok faydalanacak” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Fidan: Milletvekilliğim, bu bağımlı siyasete İzmir’den atılmış ilk kurşun olacaktır
Sonraki Haber Ulema: Romanlara ayrımcılık AK Parti ile son buldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?