ANA SAYFA > İZMİR > Fidan: Milletvekilliğim, bu bağımlı siyasete İzmir’den atılmış ilk kurşun olacaktır

Fidan: Milletvekilliğim, bu bağımlı siyasete İzmir’den atılmış ilk kurşun olacaktır

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Fidan: Milletvekilliğim, bu bağımlı siyasete İzmir’den atılmış ilk kurşun olacaktır

İzmir 2. bölge bağımsız milletvekili adayı Neriman Fidan, İzmir'in işgali ve Hasan Tahsin'in şehit olmasının 96. yıl dönümü dolayısı ile ilk kurşun anıtına karanfil bıraktı ve bir basın açıklaması ile bağımsızlık vurgusu yaptı.

Bağımsız aday Neriman Fidan açıklamasında "Benim bağımsız milletvekilliğim, bu bağımlı siyasete İzmir’den atılmış ilk kurşun olacaktır." dedi.
 
Neriman Fidan'ın açıklaması şöyle:

Benim bağımsız milletvekilliğim, bu bağımlı siyasete İzmir’den atılmış ilk kurşun olacaktır.

Bugün İzmir'in Yunanlılar tarafından işgal edildiği ve işgale karşı ilk kurşunu atan gazeteci Hasan Tahsin'in şehit edildiği gün.

15 Mayıs 1919'da işgale karşı ilk kurşunu atan ve bağımsızlığı için can veren Hasan Tahsin'in ödediği bedeli unutmamak gerekiyor.

Bugün Hasan Tahsin'in canı ile bedel ödediği bağımsızlığımız;  topla, tüfekle değil, ekonomi ve siyasetle ile kaybedilmiştir. Topla, tüfekle vatanımızı işgal demeyenler, siyasetçileri ele geçirerek, ekonomimizi bağımlı hale getirerek ele geçirmektedirler.

Tıpkı Vahdettin’in geçilmeyen Çanakkale’yi bir imza ile geçirttiği gibi, yurdumuzu bir imza ile işgalcilere teslim ettiği gibi, ülkemiz siyaset işgal edilerek, siyaset tutsak alınarak yeniden işgal edilmiştir.

Ülkenin bütün üretim araçları haraç mezat el değiştirmiş, küresel şirketlere peşkeş çekilmiştir. Topraklarımız parsel parsel satılmış, bağımsızlığımız yok edilmiştir.

Köylü, kendi topraklarında aç, susuz ve çaresiz bırakılmıştır. Milletimiz, emekçimiz, emeklimiz borç batağında yaşama mücadelesi verirken, devletin tepesini ele geçirenler saraylarda, aile boyu saltanat sürmektedir.
 

Bu işgalde maalesef basınımızın rolü büyüktür. Bu küresel işgalciler, siyasi amaçları için önce medyayı ele geçirmişlerdir.

Ülke bu haldeyken, millet bu haldeyken,  ülkesinin bağımsızlığını kaybetmesi ve küresel işgale uğramasına araçlık eden gazete sahipleri,sözde gazeteciler,  bağımsızlığımız için can veren şehit gazeteci Hasan Tahsin'den utanmalıdırlar.


Siyaset yolu ile devletimiz işgal edilmiştir.

Şimdi bu bağımlı siyasete karşı, bağımsız siyasetimizle, ilk kurşunumuzu atıyoruz.

Benim bağımsız milletvekilliğim, bu bağımlı siyasete İzmir’den atılmış ilk kurşun olacaktır.

Bu duygularla, "Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir" , "Ya istiklal, ya ölüm" diyerek Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinin liderliğini yapan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bağımsızlığı için gözünü kırpmadan can veren Hasan Tahsin’i, basın şehitlerimizi, Türk milletinin evlatlarını, atalarımızı, saygı ve minnetle anıyorum.
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Taşkın Işık: Kuş gribi çıkardılar, köye tavuk satıyorlar
Sonraki Haber Elmasoğlu: Kadın girişimcilere destek istiyoruz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?