ANA SAYFA > İZMİR > Taşkın Işık: Kuş gribi çıkardılar, köye tavuk satıyorlar

Taşkın Işık: Kuş gribi çıkardılar, köye tavuk satıyorlar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Taşkın Işık: Kuş gribi çıkardılar, köye tavuk satıyorlar

Seçim çalışmalarını Küçük Menderes bölgesindeki Bayındır ve Ödemiş’te sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Taşkın Işık, esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek destek istedi.

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Taşkın Işık Bayındır ve Ödemiş’te kalabalık bir vatandaş  topluluğu karşıladı. Bayındır pazarını ve Ödemiş esnafını ziyaret eden Taşkın Işık yaptığı konuşmada AKP’yi eleştirdi ve ‘’ Vatandaşı iki paket makarnaya muhtaç  ettiler’’ dedi. Işık, “2009’da kuş gribi bahanesiyle bütün köylünün tavuklarını telef edenler, şimdi köylüye fabrikasyon tavuk ve yumurta satıyor” dedi.  İlçe Başkanı İbrahim Soğancıoğlu’nun da eşlik ettiği programda Milliyetçi Hareket’in iktidarında yapılacakları anlatan Işık, mazot 1,75 Türk Lirasından çiftçiye verileceğini söyledi.

MİLLİYETÇİ HAREKET İKTİDARA HAZIR

İl Başkanlığı’nın programı doğrultusunda seçim çalışmalarına Ödemiş’te devam eden Işık, Milliyetçi Hareket’in tüm kadroları ile iktidara hazır olduğunu söyledi. Ödemiş’te ilçe başkanı Metin Kırlı, Meclis üyeleri Ceyhun Kırlı, Derya Coşkun ile esnaf ve vatandaşla bir araya gelen Işık, Tarımsal destekler kademeli olarak Mili Gelir`in yüzde 1 buçuğu düzeyine çıkarılacak. Bütçeden, Milli Gelir`in binde 5`i olarak uygulanan tarımsal destekler iki kat arttırılarak, 12 buçuk milyar Liraya çıkarılacak. Besi hayvancılığı için bütçe desteği yüzde 50 oranında arttırılacak, 1 milyar 250 milyon lira düzeyinden 2 milyar liraya yükseltilecek. Küçük çiftçilerin aldıkları mazot, gübre, ilaç, tohum ve fideden ÖTV ve KDV alınmayacak” dedi.

TARIM’DA FİYAT GARANTİSİ

Orta ve büyük ölçekte üretim yapan çiftçiler için de tarımsal girdiler üzerindeki ÖTV ve KDV yüzde 50 oranında düşürüleceğini söyleyen Işık, “Buğday, mısır, pamuk, soya, ayçiçeği, çeltik, fındık, üzüm, kayısı, zeytin ve yerfıstığı gibi ürünler için fiyat garantisi verilecek ve özel destekleme programları geliştirilecek. Enerji tarımına yapılacak yatırımlar desteklenecek. Tarım ve hayvancılığa ucuz elektrik temin edilecek” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Niyazi Gül'e İzmir'de bol kahkalı ve alkışlı gala
Sonraki Haber Fidan: Milletvekilliğim, bu bağımlı siyasete İzmir’den atılmış ilk kurşun olacaktır

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?