ANA SAYFA > İZMİR > Ulema: ''Foça'nın Turizm Potansiyelini Harekete Geçireceğiz!''

Ulema: ''Foça'nın Turizm Potansiyelini Harekete Geçireceğiz!''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ulema: ''Foça'nın Turizm Potansiyelini Harekete Geçireceğiz!''

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Foça'nın büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu, ancak bugüne kadar bu potansiyelin değerlendirilemediğini belirterek; Foça'nın Turizm pastasından daha fazla pay alması için hükümet olarak bütün projelerin takipçisi olacaklarını söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili, 25. Dönem Milletvekili adayı Nesrin Ulema ve 2. Bölge Milletvekili adayı Bilal Kırkpınar seçim çalışmaları kapsamında Foça’yı ziyaret etti. AK Parti Foça İlçe Teşkilatı’nda partililerle bir araya gelen Ulema ve Kırkpınar, partililerle ilçenin sorunlarını masaya yatırdı ve teşkilat çalışmaları hakkında istişarelerde bulundu. 

Foça ziyareti kapsamında çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret eden Ulema’ya yoğun ilgi vardı.

AK PARTİ'DEN FOÇA'YA BÜYÜK YATIRIMLAR 

S.S Foça Otobüsçüler Kooperatifi'nde esnafın sorunlarını dinleyen arkasından, inşaatı tamamlanan ve gelecek eğitim ve öğretim döneminde açılması planlanan Lise inşaatında ve Foça Devlet Hastanesine bağlı Yeni Foça Semt Polikliniğinde incelemelerde bulunan Ulema, Foça’nın tarihi ve doğal güzelliklerini her zaman çok beğendiğini, ilçeye en büyük yatırımlarında AK Parti hükümeti tarafından gerçekleştirildiğini dile getirdi.

EĞİTİM VE SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI

Ulema, burada yaptığı konuşmada “Allah razı olsun, Foça’da Reha Midilli Vakfının dışında devletin buraya yaptığı bir şey yok deniliyordu. AK Parti hükümeti bu anlayışı değiştirdi. 30 Mart yerel seçimleri öncesinde Foça’da Sayın Binali Yıldırım Bakanımız tarafından temeli atılan 24 derslikli çok güzel bir okul binası tamamlandı. Böylesine güzel bir okulu Foça’ya kazandırdık. Okulumuz inşallah gelecek eğitim-öğretim döneminde açılacak. Diğer taraftan yine Lise binasının hemen yanında bulunan arazide büyük bir hastane yapılması konusunda fizibilite çalışmaları tamamlandı. Şu an projelendirme aşamasında. Onu da yatırım programlarımız arasına aldık. Yine yeni Foça’da Devlet Hastanesi Semt Polikliniğinin açılmasını sağladık” dedi. 

FOÇA'NIN TURİZM POTANSİYELİ HAREKETE GEÇİRİLECEK

AK Parti Hükümetlerinin, Foça’ya eğitim ve sağlık gibi alanlarda önemli yatırımlara imza attığının altını çizen Ulema, “Foça’ya AK Parti hükümeti dönemine kadar ne yazık ki büyük ölçekli bir devlet yatırımı olmamış. Ama hükümetimiz döneminde eğitimden sağlığa büyük yatırımlar yapılıyor. Bundan sonra da bu güzel ilçemizin sorunlarının çözülmesi konusunda her türlü desteği hükümet olarak vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Foça’da turizm sektörünü daha da geliştirmek ve bu bölgenin potansiyelini harekete geçirmek için ne gerekiyorsa yapacaklarını kaydeden Ulema, Foça’nın turizm potansiyeline dikkat çekerek, “Foça’da çok büyük bir turizm potansiyeli var. Ancak ne yazık k, Foça turizm pastasından yeterli pay alamıyor. Biz bu güzel ilçemizin turizm noktasında daha ileriye taşınması için hükümet olarak bütün projelerin takipçisi olacağız” taahhüdünde bulundu. 

50 YILLIK SU SORUNUNU ÇÖZDÜ

Yeni Bağarası’nda 50 yıldır tüm girişimlere rağmen bir türlü çözülemeyen sorun İzmir Milletvekili Nesrin Ulema’nın girişimleri sonucu çözüldü. Yaklaşık bir trilyonluk yatırımla yeraltı drenajının devreye girmesi sonrasında Yeni Bağarası’ında ekilebilir tarım arazileri ilk kez suyla buluştu. Topraklarının yüzde 70’i suya kavuşan tarım arazilerinden yaşanan susuzluktan dolayı verimlilik elde edilemiyordu. Sorunun çözülmesiyle birlikte dönüm başına yüzde 200’lere varan ürün verimliliğinde artış sağlanacak. 

Yeni Bağarası’nda halkla buluşan Ulema’ya, vatandaşlar bölgenin sorunlarına çözüm odaklı yaklaşımlarından dolayı teşekkür etti ve seçimlerde destek sözü verdi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Parantez EBSOV için açıldı
Sonraki Haber Neriman Fidan:''Halkı unutanlara, halkı hatırlatacağız''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?