ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Üç Mehmet'in Dansı Uluslararası İzmir Festivali'nde

Üç Mehmet'in Dansı Uluslararası İzmir Festivali'nde

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Üç Mehmet'in Dansı Uluslararası İzmir Festivali'nde

Her yıl programına dünyanın en iyi orkestralarını, şeflerini solistlerini, bale ve dans topluluklarını alan Uluslararası İzmir Festivali, 29. Yılında Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Halk Oyunları Bölümü Ekin Dans Topluluğu’nu ağırlayacak.

Ekin Dans Topluluğu, 11 Haziran 2015 Perşembe günü 21.30’da E.Ü. Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu’nda “Üç Mehmet’in Dansı”nı sahneleyecek.

Librettosunu Prof. Dr. Murat Tuncay’ın yazdığı “Üç Mehmet’in Dansı” Ege Bölgesi’nin üç ünlü Efesi; Atçalı Kel Mehmet Efe, Çakırcalı Mehmet Efe ve Demirci Mehmet Efe’nin yaşamlarından belli kesitleri dans yoluyla aktarıyor. E.Ü. Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü uzmanlarının iki yılı aşkın süren alan araştırmaları sonucunda derlenen oyun ve müzikler, Abdurrahim Karademir ve Şahin Ünal’ın yönetmenliğinde, Tarkan Erkan’ın müzik düzenlemesiyle sahneye aktarılıyor. Ekin Dans Topluluğu’nun usta dansçıları, alan araştırmaları ile derlenmiş, ancak henüz sahne ışıkları ile tanışmamış dansların yanı sıra anlatımı desteklemek amacı ile geleneksel elementlerden yola çıkan yeni koreografik denemeleri de izleyicilerine sunmaya hazırlanıyor.

 Zeybeklik tarihinde öne çıkan üç ünlü efenin yaşamından değişik kesitler sunan  “Üç Mehmet’in Dansı” 2 perde ve üç bölümden oluşuyor. Anlatıcılığını İbrahim Raci Öksüz’ün yaptığı eserde; ilk kez reprodüksiyonu yapılan dönem giysileri ile halk çalgılarından oluşan ancak çağdaş bir sunumu hedefleyen bir müzik anlayışı kullanılıyor.

11 Haziran 2015 Perşembe akşamı 29. Uluslararası İzmir Festivali’nin en iddialı gösterilerinden birine imza atmaya hazırlanan E. Ü. Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Ekin Dans Topluluğu gösterisinin biletlerini BİLETİX gişelerinde bulmak mümkün.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Minik eller ile okullarını çiçek bahçesine çevirdiler
Sonraki Haber Urla sokakları güzelleşiyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?