ANA SAYFA > ÇEVRE > Minik eller ile okullarını çiçek bahçesine çevirdiler

Minik eller ile okullarını çiçek bahçesine çevirdiler

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Minik eller ile okullarını çiçek bahçesine çevirdiler

Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında özellikle okul öncesi sınıflardan itibaren çocuklarda doğa sevgisi ve çevre bilincinin aşılanması amacıyla Karşıyaka Faik Muhittin Adam İlköğretim Okulu güzel bir çalışmaya imza attı.

Başta İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, İl özel İdaresi gibi kamu kuruluşlarının Okul İdaresine vermiş oldukları desteklerle, bazı beton kısımları kırdırılıp toprakla doldurulan okul bahçesi,  çocukların minik elleri ile diktikleri çiçeklerle adeta çiçek bahçesine dönüştürüldü.

Çeşitli türlerde yaklaşık 200 adet çiçek okul öncesi eğitim sınıflarında ve diğer sınıflarda okuyan çocuklar tarafından Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel’in katıldığı etkinlikle dikildi. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehtap Gemici, Okul Müdürü Bekir Irgat ve çok sayıda öğretmen, öğrenci ve velilerinin hazır bulunduğu etkinlik tam bir bayram havasında geçti.

Etkinlikte ağaç yaşken eğilir sözünü hatırlatan Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel insanlara doğa sevgisi ve çevre bilincinin ancak küçük yaşlardan itibaren verilebileceğini bu yüzden öğretmenlere ve velilere çok büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi. Özellikle velilerin çocuklarına okul öncesinde göstermiş oldukları ilgi ve alakanın maalesef ortaokul ve lise yıllarında azalmaya başladığını asıl en kritik dönemlerin ve üzücü olayların bu dönemlerde yaşandığını söyleyerek velilerin çocukların üzerinden ilgilerini azaltmadan devam ettirmelerini rica etti.

Çiçek dikiminden sonra Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel okul öncesi çocukların kendi elleri ile yapmış olduğu resim, el işlerinden oluşan çevre ve doğa konulu sergiyi açtı öğretmen ve velilerle birlikte sergiyi gezdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da genç tiyatrocular izleyenlerden tam not aldı
Sonraki Haber Üç Mehmet'in Dansı Uluslararası İzmir Festivali'nde

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?