ANA SAYFA > EĞİTİM > Türkiye'deki en iyi Filistinli öğrenci İKÇÜ'de okuyor

Türkiye'deki en iyi Filistinli öğrenci İKÇÜ'de okuyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Türkiye'deki en iyi Filistinli öğrenci İKÇÜ'de okuyor

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğrencisi Filistinli Mohammed Ghosheh, büyük bir başarıya imza atarak; Türkiye’de öğrenim görmekte olan 950 Filistinli öğrenci arasından genel başarı not ortalaması, bilimsel araştırma ve yayınlar açısından değerlendirilerek “Filistinli En İyi Lisans Öğrencisi Yaser Arafat Akademi ve Başarı Ödülü”ne layık görüldü.

Ghosheh, Filistin Eğitim ve Yükseköğretim Bakanı Sabri Saidam, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Fayed Mostafa,Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Uluslararası Öğrenciler Daire Başkanı Serdar Gündoğan’ın da yer aldığı ACUF Şehit Yaser Arafat Akademik Yaratıcılık Ödül Töreni’nde ödülüne kavuştu.

“Ödülü Filistin’deki aileme Üniversiteme ithaf ediyorum”

Mohammed Ghosheh, kazandığı Yaser Arafat Akademi ve Başarı Ödülü’nü İKÇÜ’ye ithaf ettiğini belirerek, “Kazandığım bu anlamlı ödülü öncelikle aileme, arkadaşlarıma ve güzel Üniversiteme armağan ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ödül heyecanını paylaşan, Ghosheh’in proje danışmanlığını da üstlenen İKÇÜ Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yalçın İşler, başarısı nedeniyle Mohammed Ghosheh’i tebrik etti. Ödülün kapsamı hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Yalçın İşler,  “Filistin Devletinden ülkemize üniversite eğitimi almak için gelen öğrenciler arasından en iyi akademik başarıya göre yapılan sıralamada, öğrencimiz Mohammed Ghosheh birinci sırada yer aldı.  Kendisiyle gurur duyuyoruz. Not ortalaması açısından fakülte birincisi olma yolunda da başarıyla ilerliyor” dedi.

“Dil sorununu aşanlar başarı kazanır”

Dil probleminden kaynaklanan sosyal hayat eksikliklerinin yabancı öğrencilerin  eğitim hayatlarını etkilediğine işaret eden Yrd. Doç. Dr. Yalçın İşler,  “Üçüncü sınıf öğrencimiz Mohammed Ghosheh, adaptasyon sürecini başarıyla geçti. Bunda arkadaşlarının ve tüm hocalarımızın büyük katkısı var. Kapımız tüm öğrencilerimize her zaman açık” diye konuştu.

“Başarının önünde hiçbir engel duramaz”

Filistin’den gelen öğrencilerin diğer ülkelerden gelen öğrencilere oranla daha başarılı olduğunu söyleyen Mohammed Ghosheh, öğrenim masraflarını  Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bursuyla veya özel bursların dışında kendi imkânlarıyla sürdürdüklerini ifade etti. Başarının önünde hiçbir engel olamayacağını söyleyen Ghosheh, Aile özlemimiz dışında Türkiye’de olmaktan, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinde eğitim görmekten çok mutluyuz. Tüm hocalarımızın desteğini her zaman arkamızda hissediyoruz. Bize okulda verdikleri destekten dolayı tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Kazandığım bu anlamlı ödülü öncelikle aileme, arkadaşlarıma ve güzel Üniversiteme armağan ediyorum.” şeklinde konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ''Kız-erkek eşittir'' dediler, birlikte futbol oynadılar
Sonraki Haber MÜSİAD terör saldırılarını kınadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?