ANA SAYFA > ÇEVRE > Tunç Soyer'e "Sıkı" destek

Tunç Soyer'e "Sıkı" destek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tunç Soyer'e

Kuşların elçisi Prof. Dr. Mehmet Sıkı, “İzmir turizmde marka kent olmak istiyorsa mutlaka İzmir Kuşcenneti ve flamingolardan yararlanmalıdır” dedi. Prof. Dr. Sıkı Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bu konudaki önerilerine de katıldığını ifade etti.

Prof. Dr. Sıkı, İzmir’in “Marka Kent” olmasında flamingolardan yararlanması gerektiğini belirterek, “İzmir Kuşcenneti; Türkiye’de gözlenen 478 kuş türünden 292 farklı kuşun gözlendiği ve bu türlerden 10 bin çift flamingoya ve Dünya’da nesli tehlike altında olan 141 çift Tepeli Pelikana ev sahipliği yapıyorsa İzmir’in marka kent olarak anılmasında mutlaka değerlendirilmeli, bu doğal güzellik ve zenginlik yok sayılmamalıdır” diye konuştu.

Prof. Dr. Sıkı şunları söyledi; “Dünya turizminde güneş, kum ve tarihi zenginlik üçlüsünün modası geçmemiştir. Ancak, turistler gittikleri ülkelerin doğal güzellik ve zenginliklerini görmeyi arzulamakla  birlikte gittikleri ülkelerin örf, adet ve geleneklerini de yerinde yaşamak istemektedir. Artık günümüzde turistlerin sadece bu isteklerinin karşılandığı Ekoturizm ve Ornitoturizm (Kuş Gözlemciliği) adı altında turlar da düzenlenmektedir. Günümüzde Avrupalılar ve İskandinav ülkeleri flamingoları görmek ve fotosafari yapmak için Afrika ülkelerinden Kenya ve Uganda’ya gitmekte ve bu ülkelere döviz bırakmaktadır.”

Prof. Dr. Mehmet Sıkı,  uygulanacak yöntemlerle ilgili de şu açıklamaları yaptı: “8-10 bin yıllık tarihi geçmişe sahip İzmir’e gelen turistler antik şehirlerden Efes (Selçuk), Bergama ve Agora’yı görmeye gelmekteler. Bu turistlere İzmir Kuşcennetini görme imkanı sağlayabiliriz. Bunun için Bergama’dan Efes antik şehrine giden, ya da Efes’ten Bergama’ya giden turistleri İzmir Kuşcennetine mevcut kara yolunu (otoban) kullanarak ulaştırabiliriz. Hatta Konak ya da Karşıyaka’dan kalkacak vapur ile Çilazmak Dalyanındaki iskeleye denizden ulaştırmak bile mümkündür. İzmir 3,5 milyonluk nüfusu ile Dünyadaki hiçbir büyük şehire nasip olmayan bir kuşcennetine sahiptir.”

Prof. Dr. Mehmet Sıkı, Tunç Soyer’e desteği konusunda da şu açıklamaları yaptı: “İzmir’e gelen turistlere İzmir Kuşcenneti destinasyon alanı olarak seçildiğinde ziyaretçilere 292 farklı kuş türünü, 20 bin flamingonun kuluçkaya yattığı flamingo adasını, Dünya’da soyları azalmakta olan Tepeli Pelikanları ve üreme kolonisi ile Kuşcennetinde yaşayan diğer canlıların yaşama ortamı olan sazlıkları, tatlı ve tuzlu sulardan oluşan farklı ortamları göstermek mümkün olabilecektir. Hatta ziyaretçilere tuzların toplanma zamanı olan Ekim-Aralık aylarında gelen ziyaretçilere de tuzun toplanması bile sunulabilecektir.

İzmir Kuşcenneti; İzmir’e çok yakın olması, sahip olduğu doğal zenginlik ve güzellikleri, arazi yapısının düz olması nedeniyle gelen ziyaretçilere bütün güzelliklerini sunmaktadır. Bu nedenle Türkiye’de bulunan diğer Kuşcennetlerinden oldukça avantajlı ve ayrıcalıklıdır. İzmir turizmde marka kenti olmak istiyorsa Seferihisar Belediye Başkanı Tunç SOYER’in İzmir Kuşcennetinde yaşayan ve kuluçkaya yatan flamingoları dikkate alalım uyarısını ciddiye almalı ve değerlendirilmelidir. Doğal olarak bu uyarıyı öncelikle İzmir Valisi Mustafa TOPRAK, İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz EDİZ ve İzmir’deki Seyahat Acentaları Birlikleri dikkate almalı ve değerlendirmelidir. İzmir Kuşcennetinin adına yakışır şekilde gerçekten Cennet olması için 32 yıldır mücadele eden biz bilim çevreleri Tunç SOYER’in bu fikrini sonuna kadar destekliyoruz.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Urla villalarına takipsizlik kararı çıktı
Sonraki Haber Sosyal Demokrat Başkanlar Konak’ta buluştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?