ANA SAYFA > GÜNDEM > Urla villalarına takipsizlik kararı çıktı

Urla villalarına takipsizlik kararı çıktı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Urla villalarına takipsizlik kararı çıktı

17 Aralık soruşturmasının kapatılmasının ardından, dönemin Başbakanı Erdoğan ve ailesiyle anılan Urla'daki villalarla ilgili de takipsizlik kararı çıktı.

 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarına verilen takipsizlik kararının ardından, dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesiyle anılan, İzmir'in Urla ilçesi Zeytineli köyü Hacılar Koyu'ndaki villalarla ilgili de takipsizlik kararı çıktı.

İZMİR BAROSU ŞİKAYETTE BULUNMUŞTU

İzmir Barosu, Erdoğan'ın yakın arkadaşı Hamdi Boyacı'ya ait olan ve yapımı geçen temmuzda tamamlanan iki kaçak villayla ilgili Urla Cumhuriyet Savcılığı'na, imar kirliliğine sebep olma suçlamasıyla şikâyette bulunmuştu. Villalarla ilgili daha önce karar verildiğini söyleyen Urla Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Demirci, talebi kabul etmedi. İzmir Barosu'na 17 Aralık 2014'te iletilen savcılık yazısında, "Suç duyurusuna konu olan yerde daha önce soruşturma yürütüldüğü, yargılama yapıldığı ve karar verildiği görülmüştür. Aynı fiil nedeniyle yargılama yapılamayacağı, ceza yargılamasının temel ilkelerindendir." denildi.

Takipsizlik kararını değerlendiren Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Komisyonu Üyesi Şehrazat Mercan, villalara ilişkin 2010 yılında yargı kararı verildiğini ve İzmir İl Özel İdaresi'nce cezaların kesildiğini hatırlattı.

"EĞER SAVCILIK GOOGLE'A BAKSAYDI VİLLALARIN KAÇAK OLDUĞUNU GÖRÜRDÜ"

Av. Mercan, "Burada iki villa Google Earth görüntülerinde de ortaya çıktığı üzere 2012'den sonra yapıldı ancak mahkemenin ve İzmir İl Özel İdaresi'nin villalarla ilgili verdiği yıkım kararı 2010'a ait. Eğer savcılık Google Earth'e baksaydı, burada şikâyet edilen villaların yeni yapılan kaçak yapılar olduğunu görürdü." dedi.

KARARA İTİRAZ EDECEKLER

Takipsizlik kararına itiraz edeceğini söyleyen Mercan, bölgenin sit derecesinin düşürülmesiyle ilgili idare mahkemesinde iptal davası bulunduğunu ve keşif beklediklerini, ayrıca İl Özel İdaresi döneminde kesinleşen yıkım kararının da Danıştay'da olduğunu hatırlattı. Av. Mercan, diğer davalarla ilgili de takipsizlik ya da benzeri kararların çıkmasının sürpriz olmayacağını sözlerine ekledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da kanunsuz midye avcılığı yapanlara 90bin lira ceza
Sonraki Haber Tunç Soyer'e "Sıkı" destek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?