ANA SAYFA > İZMİR > Sındır: ''Gelişmiş ülkelerde mahkeme ve yargıya daha az iş düşer''

Sındır: ''Gelişmiş ülkelerde mahkeme ve yargıya daha az iş düşer''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sındır: ''Gelişmiş ülkelerde mahkeme ve yargıya daha az iş düşer''

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır seçim çevresi İzmir’de ilçe örgütlerine ziyaretlerde bulundu. Kınık, Bergama, Dikili, Aliağa ve Foça’da hemşehrileriyle bir araya gelen Sındır gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Toplantılarında gündemi değerlendiren genel sekreter, AKP İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın mahkemeler ile hakim, savcı ve personel sayılarının 2 katına çıkarılmasına ilişkin övücü sözlerini sert bir dille eleştirdi. Sındır, Dikili’de kurulması planlanan ‘Geri Kabul Merkezi’ üzerinden ise Başbakan Davutoğlu’na yüklendi.

“TOPLUMSAL ÇÖKÜNTÜ YAŞANIYOR!”

Konuşmasında yoksulluk ve işsizliğin toplumsal sorunları beraberinde getirdiğini ifade eden Sındır, bütçe görüşmelerinde Adalet Bakanlığı bütçesi üzerine konuşan AKP İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın sözlerini anımsattı; “Milletvekili arkadaşımız, Adalet Bakanlığı’na tahsis edilen bütçenin ne kadar arttırıldığını, adli ve idari yargı mahkemelerinin sayılarının, hakim savcı ve personel sayılarının yaklaşık 2 katına çıkarıldığını övünerek ifade etmişti. Oysaki sosyal refahı yüksek, gelir adaleti sağlanmış, herkesin işinin aşının olduğu gelişmiş toplumlarda tam tersine mahkeme ve yargıya daha az iş düşer. Aslında milletvekili haklıydı. Zira ülkemizde ekonominin durumunu ortaya koyan tabloların başında icra dosyaları gelir. AKP öncesi dönemde 8.6 milyon olan icra dosyası 23.8 milyona çıktı, yani dört kat arttı. Ülkede büyüyen açlığın, yoksulluğun, sefaletin yarattığı sosyal çöküntü büyüdü; boşanmalar yüzde 37, fuhuş vakaları yüzde 790, cinsel taciz olayları yüzde 449, adam öldürme yüzde 261, çocukların cinsel istismarı yüzde 434, uyuşturucu bağımlılığı yüzde 678 oranlarında arttı. Kısaca, bu iktidarın bizi sürüklediği az gelişmişliğin, çağdışılığın, eğitimsizliğin, yoksulluğun, uygulanan baskı ve zulümlerin sonucunda az bile kalmış Adalet Bakanlığı bütçesi. Çünkü gelişmiş ülkelerde mahkeme ve yargıya daha az iş düşer​” dedi.

“DİKİLİ GERİ KABUL MERKEZİ YÜKÜNÜ KALDIRAMAZ”

Dikili’de yaptığı konuşmasında, kurulacağı iddia edilen ‘Geri Kabul Merkezi’ hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunun Sındır, “Dikili’de geri kabul merkezi kurulacağı söylentileri başta Dikililer olmak üzere hepimizi rahatsız etti. Dikili ülkemizin nadir turizm merkezlerinden birisidir. İlçe nüfusu kışın 42 bin, yazın turizm sezonunda 400 bini aşmaktadır. Böyle bir yerde iddia edildiği gibi, geri kabul merkezi için yer tahsis edildiği haberleri doğru ise durum çok vahim olur. Dikili böylesi büyük bir yükü kaldıramaz. Olası bir mülteci geri kabul merkezi kurulması sonrasında ilçenin geleceğine, turizm değerlerine ve huzuruna dair olumsuzlukların yaşanması kaçınılmaz olacaktır. İlçenin bu zamana kadar kazandığı, marka değeri olan bütün özellikleri heba olur. Bu bölgeye, İzmir’e ve Dikili’ye haksızlık olur” dedi.

“SIĞINMACILARIN İSTİSMARI VE İNSANLIK DRAMI”

Başbakan Davutoğlu’nun geçtiğimiz günlerde AB yetkilileri ile yapılan görüşmeyi matah bir şey gibi sunmaya çalıştığını ifade eden Sındır, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Neymiş efendim geri kabule karşılık AB ülkeleri de bir mülteciyi kabul edecekmiş. Burası sığınmacıların, Avrupa’dan gönderilenlerin geri kabul merkezi olacak. Bunun üstüne AB’den, fazladan üç milyar Euro daha kaynak sağlanacakmış. Bunun adı da Kayseri pazarlığı olmuş. Kayserililer ticaretteki hünerleri ve helal kazançları ile nam salmışlardır. Böyle içinde insan takasının olduğu, sığınmacıların istismarı ve insanlık dramı ile Kayseri pazarlığının ne alakası var. Yapılan insan pazarlığını, ticaret erbabı ve saygıdeğer Kayserili yurttaşlarımızın adı ile aklayamazsınız.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 100 gün 100 yeni bilgi
Sonraki Haber Cumhuriyet Pazaryeri yenileniyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?