ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Selçuk Demirel'in desenleri İzmirliler ile buluşuyor

Selçuk Demirel'in desenleri İzmirliler ile buluşuyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Selçuk Demirel'in desenleri İzmirliler ile buluşuyor

Desenleri dünyaca ünlü Le Monde, Le Monde Diplomatique, The Washington Post, The New York Times, The Wall Street Journal gibi gazeteler tarafından yayınlanan ünlü sanatçı Selçuk Demirel'in eserleri şimdi İzmirliler ile buluşuyor.

İzmir Fransız Kültür Merkezi, 1978 yılından bu yana Paris’te çalışmalarını sürdüren sanatçı Selçuk Demirel’in, 1974-2014 yılları arasında basında yer alan çizimlerinden yapılmış bir seçkiyi "İnsanoğlu Kuş Misali" başlığı altında İzmir’de ağırlıyor.

Dünyaca ünlü gazetelerde yayınlandı

Dünyanın 1974 ile 2014 yılları arasındaki yaşadığı önemli olayları, siyasal ve sosyal dönüşümleri çizgilere  taşıyan bu sergi, Selçuk Demirel’in Türkiye’de yaşarken hazırladığı bir dizi afiş ile açılıyor. Sanatçının, Le  Monde, Le Monde Diplomatique, Le Nouvel Observateur, The Washington Post, The New York Times ya da The Wall Street Journal gibi gazete ve dergilerde  yayınlanmış desenlerinden oluşan bu sergi 10 Haziran günü İzmirliler ile buluşuyor. Devlet Resim Heykel Müzesi Kültürpark Salonu'nda düzenlenecek sergi  17 Temmuz tarihine kadar gezilebilecek.

Selçuk Demirel kimdir?

1954 yılında Artvin’de dünyaya gelen sanatçı Selçuk Demirel, çalışmalarını Fransa’da sürdürüyor. İlk resimleri 1973 yılında Ankara’da henüz lise öğrencisi iken yayınlandı. Sonrasında sanatçının mimarlık eğitimi alırken gerçekleştirdiği  çizimleri önemli gazete ve dergilerde basıldı. 1978 yılında Paris’e yerleşen Demirel, çalışmalarını burada sürdürdü. Eserleri Türkiye’de Cumhuriyet, Politika, Yeni Yüzyıl, Milliyet’te, yurtdışında ise Le Monde, Le Monde Diplomatique, Le  Nouvel Observateur, The Washington Post, The New York Times, The Wall Street Journal, Time, The Boston Globe, Business Week, The Nation’da yayınlandı. Çalışmaları daha çok basında yer alsa da, Selçuk Demirel 40‘dan fazla kitap ve desen albümü de yayınladı.  Çocuk ve gençlik kitapları yazdı ve resimledi. Sanatçı aynı zamanda afiş, kartpostal ve  başka basılı malzemeler için tasarım yapıyor. Sanatçının eserleri düzenli olarak Avrupa’da sergileniyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber EGİKAD’dan resmi nikah şartının kaldırılmasına tepki
Sonraki Haber Fenerbahçe'yi eleyen Kaf Kaf 28 yıl sonra finalde

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?