ANA SAYFA > EĞİTİM > Saint-Josephliler Geri Dönüşümle Bir Orman Yaşatıyor

Saint-Josephliler Geri Dönüşümle Bir Orman Yaşatıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Saint-Josephliler Geri Dönüşümle Bir Orman Yaşatıyor

Çocuk ve gençlerde çevre bilincini oluşturmak ve yerleştirmek için çalışan Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'nın (TÜRÇEV) ülkemizi temsilen üyesi olduğu, Foundation For Environmental Education( FEE) kuruluşunun koordinasyonu ve Wrigley Vakfı’nın sponsorluğunda; uluslararası alanda yürütülen “Çevrenin Genç Sözcüleri” projesine bu yıl başarısıyla Izmir Saint-Joseph Lisesi damga vurdu.

2013–2014 eğitim ve öğretim yılında bu proje kapsamında düzenlenen ve ülkelerindeki atık sorunlarının bilincinde olan, daha az tüketen, geri dönüşüm ve atık sorununun azaltılmasına katkıda bulunan gençlerin yetiştirilmesini hedefleyen “Atıkların Azaltılması Kampanyası”nda makale dalında, ulusal jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda “Can a Forest Be Created With Recyclıng ?” (Geri Dönüşümle Orman Yaratılabilir mi?) adlı çalışma ile İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi ulusal düzeyde birinciliğe hak kazandı.  Uluslararası değerlendirmede 2010 yılında farklı bir proje ile “Süper Ödül”ün sahibi olan Saint-Joseph Lisesi, 2014 yılında makale dalında ikinci seçildi.

İzmir Saint-Joseph Fransız Lisesi Forum Salonu’nda düzenlenen törenle TURÇEV Çevrenin Genç Sözcüleri Programı Ulusal Koordinatörü Prof. Dr. Çelik Tarımcı, öğrencilerin ödüllerini Okul Müdürü Elisabeth Maire’e takdim etti.  Projeden hareketle Saint-Joseph Fransız Lisesi ile Ege Orman Vakfı arasında imzalanan bir protokolle, okulun geri dönüşüm sayesinde oluşturduğu fon, bağış yoluyla vakfa aktarılırken, Çeşme-Ildırı ağaçlandırma sahasında “Saint-Joseph Geri Dönüşüm Ormanı” oluşturuldu. Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Saint-Joseph Fransız Lisesi’ni doğayı korumaya yönelik yaptığı çalışmalar sebebiyle kutladı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Türkçeye emek verenler ödüllendirildi
Sonraki Haber Tahir Türetken 92. yaşını kutladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?