ANA SAYFA > İZMİR > Türkçeye emek verenler ödüllendirildi

Türkçeye emek verenler ödüllendirildi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Türkçeye emek verenler ödüllendirildi

Konak Belediyesi'nce düzenlenen 13'üncü İzmir Türkçe Günleri kapsamında verilen Türkçeye Emek Ödülleri sahiplerini buldu.

Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi Avni Anıl Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde Türk dilinin gelişmesine ve doğru kullanılmasına katkı koyan kişi ve kurumlar ödüllendirildi.  Törene Konak Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak, Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ile çok sayıda konuk katıldı. 

TÜRK DİLİNE SALDIRIYORLAR

Yazar, dilbilimci ve eğitimcilerden oluşan jürinin oylarıyla Dil dalında emek ödülüne Prof. Dr. Bediha Akarsu ile Sami Karaören layık görüldü. Akarsu’nun ödülünü Prof. Dr. Mehmet Yalçın alırken, Sami Karaören’in yerine de Berrin Taşan ödülü alan isim oldu. Yazın dalında emek ödülü ise Yazar Gülten Akın’a verildi. Usta yazar Akın’ın ödülünü yazar dostu Mavi Sel Yener aldı. Konuşma dalında ödüle TRT eski spikerlerinden Rüştü Erata layık görüldü. Ödülünü Başkan Yardımcısı Eser Atak’ın elinden alan Erata, “Türkçe kadar saldırıya uğrayan başka bir dil yok. Genç nesil bu saldırılara karşı Türkçeyi korumalı” dedi.

GEZİ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

Türkçe Günleri kapsamında bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Emek Ödüllerinde bu yıl Kurum ve Kuruluş Dalı Emek Ödülü İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne verildi. Ödülü Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel aldı. Genç emek özel ödülü İzmir Özel Çakabey Okulları’na verilirken, İzmir özel ödülünü de Dr. Efdal Sevinçli aldı. Söyleşi, sergi, müzik dinletileri ve okullarda düzenlenen atölye çalışmalarıyla devam eden 13'üncü İzmir Türkçe Günleri kapsamında ayrıca 22 karikatüristin Gezi Direnişi ve Soma Faciası anısına hazırladıkları 50 karikatür izleyicinin beğenisine sunuldu. Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki sergi açılışında, maden ocağında yitirilen 301 can ile Gezi Direnişi şehitleri de anıldı. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar KSK'nin Eurocup programı
Sonraki Haber Saint-Josephliler Geri Dönüşümle Bir Orman Yaşatıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?