ANA SAYFA > EĞİTİM > Sağlık sektörüne İKÇÜ’lü diyetisyenler geliyor

Sağlık sektörüne İKÇÜ’lü diyetisyenler geliyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sağlık sektörüne İKÇÜ’lü diyetisyenler geliyor

Diyetisyenlik, toplumun sağlığını koruma yönünde önemli rolü olan, bireylerin yaşam kalitesini arttırma potansiyeline sahip, sağlık alanında oldukça ihtiyaç duyulan önemli bir meslektir.

Bu önemli alana İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile genç diyetisyen adaylarını kazandırmaya hazırlanıyor. Bu yıl ilk öğrencileri ile tanışacak İKÇÜ Beslenme ve Diyetetik Bölümü, geleceğin sağlıklı ve başarılı diyetisyenlerini yetiştirecek.

Her birey için sağlıklı beslenme programı

Bölüm ile ilgili aday öğrencilere bilgilendirmelerde bulunan İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr.Dilek Ongan, diyetisyenliğin; sağlıklı beslenme programlarını belirleyen, hastalar için beslenme programlarını düzenleyen, toplu beslenme yerlerinde beslenme programları hazırlayan ve besin güvenilirliğini sağladığını ifade etti.

Çağın sağlık sorunu obezite

Kolon kanserinden depresyona, Alzheimer hastalığından hipertansiyona, metabolik sendromdan osteoporoza kadar birçok hastalığın önlenmesi için yeterli ve dengeli beslenme kurallarına yaşam boyu uyulması gerektiğini ifade eden Yrd.Doç.Dr.Ongan, “Bireylerin temel ihtiyaçlarından biri olan beslenme, fetal yaşamdan itibaren bizi etkileyerek; sonraki nesillere aktardığımız sağlıktan da sorumludur. Çağımızın en önemli sağlık sorunlarının ilk sıralarında yer alan obezitenin ve nedenlerinin zamanında belirlenmesinde, önlenmesinde ve tedavisinde diyetisyenler çok önemli rol oynamaktadırlar.” diye konuştu.

Sağlık alanına başarılı İKÇÜ’lü diyetisyenler geliyor

Bölüm olarak ülkenin sağlık düzeyini yükseltilmesine katkıda bulunacak  diyetisyenler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Yrd.Doç.Dr.Dilek Ongan, “Bölümümüz öğrencileri, Beslenme ve Diyetetik alanında eğitim almış deneyimli öğretim elemanları ve yeni araç-gereç donanımına sahip laboratuvarları ile İKÇÜ ana yerleşkesinde diğer bölüm öğrencileri ile iç içe olacakları bir eğitim imkânına sahip olacaklardır. Öğrencilerimizin 4 yıl boyunca ulusal standartları göz önüne alarak, yeni ve ileriye dönük gereksinimlere odaklanmış, uluslararası düzeyde iyi bir eğitim alabilmeleri için ders müfredatı; deneyimli öğretim elemanları önderliğinde, yerel ve Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS/ECTS) kredilerine ve öğrencilerin çalışma performansı ve iş yüklerine göre hazırlanmıştır.” dedi.

Ulusal ve uluslararası imkânlar İKÇÜ’de

Ulusal ve uluslararası öğrenci değişim programlarına katılma olanağı da sağladıklarını vurgulayan Yrd. Doç.Dr. Ongan, “İKÇÜ Beslenme ve Diyetetik Bölümü, öğrencilerinin yurtiçinde diğer Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileriyle buluşmalarını ve yurtdışındaki deneyimlerini arttırmayı hedeflemektedir.” şeklinde konuştu.

Yrd.Doç.Dr.Dilek Ongan, aday öğrencilere şöyle seslendi: “Umuyorum ki; bölümümüzden mezun olan diyetisyenler, edindiği vizyon ile ulusal ve uluslararası çapta bireye, topluma ve insanlığa hizmet eden diyetisyenler olarak mesleğini yaparken her zaman çok mutlu olduğunu belirten az sayıda seçkin meslek grubu arasında yer alacaklardır.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İZKA Mali destek programı hız kesmeden devam ediyor
Sonraki Haber CHP’li Sındır BMÇMS toplantısı için Almanya’ya gitti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?