ANA SAYFA > İZMİR > CHP’li Sındır BMÇMS toplantısı için Almanya’ya gitti

CHP’li Sındır BMÇMS toplantısı için Almanya’ya gitti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP’li Sındır BMÇMS toplantısı için Almanya’ya gitti

İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi kapsamında düzenlenecek olan Parlamenterler Yuvarlak Masa Toplantısı’na katılmak için Bonn’a gitti. Toplantılar 13 – 14 Temmuz 2015 tarihlerinde Bonn’da yapılacak.

Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi (BMÇMS) 12. Taraflar Konferansının önümüzdeki Ekim’de Türkiye’de yapılacağını söyleyen Sındır; “Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi Taraflar Konferansı’nın 12. Oturumunun hazırlıklarının yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi davet edildi. Bizler de TBMM heyeti olarak İstanbul Milletvekili Sayın Ravza Kavakçı Kan ve ülkemizde Ekim ayında yapılacak toplantıların koordinatörü Büyükelçi Sayın Melih Ulueren ile birlikte oturumlara katılacağız” dedi.

Kuraklık ve Çölleşme büyük tehlike!

Kuraklık ve çölleşmenin, dünya genelinde ekonomik, sosyal ve çevresel anlamda çok büyük tehlikelere neden olduğunu belirten CHP’li Sındır; “günümüzde iklim değişiklikleri, çölleşme ve kuraklık, uluslararası kamuoyunun öncelikli konuları arasında. Tehlikenin büyüklüğü çözüm arayışları için ülkeleri bir araya gelmeye, işbirliği yapmaya zorlamaktadır. Gelişmenin, kalkınmanın çevresel olarak sürdürülebilirliği çölleşmeyle mücadelenin yöntemine de büyük önem vermektedir” dedi.

Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi (UNCCD) 17 Haziran 1994 yılında Paris’te kabul edildi. 115 ülkenin imzalamasıyla 26 Aralık 1996’da yürürlüğe giren sözleşmeye Türkiye’nin aralarında bulunduğu 195 ülke taraf oldu. Sözleşmenin kabul tarihi olan 17 Haziran Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü ilan edildi.

BMÇMS Taraflar Konferansı Türkiye’de!

31 Temmuz 1 Ağustos 2014 tarihlerinde Namibya’da gerçekleştirilen toplantıda BMÇMS 12. Taraflar Konferansının Türkiye’nin ev sahipliğinde Ankara’da düzenlenmesi kararlaştırıldı. BMÇMS Taraflar Konferansı 12. Oturumunun 12-23 Ekim 2015 tarihlerinde Türkiye’de düzenlenmesi ve Taraflar Konferansı kapsamında 20-21 Ekim 2015 tarihlerinde 11. Parlamenterler Yuvarlak Masa Toplantısı yapılması kararı benimsendi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sağlık sektörüne İKÇÜ’lü diyetisyenler geliyor
Sonraki Haber İzmir'de festval hazırlıkları sürüyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?