ANA SAYFA > EKONOMİ > İZKA Mali destek programı hız kesmeden devam ediyor

İZKA Mali destek programı hız kesmeden devam ediyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZKA Mali destek programı hız kesmeden devam ediyor

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından yürütülen ve üniversiteler, belediyeler, kamu kurumları ile organize sanayi bölgeleri ve özel sektörü kapsayan 2015 Mali Destek Programı hız kesmeden devam ediyor. Kar amacı güden ve gütmeyen birçok projenin öne çıkarken, programın kente ekonomik ve sosyal anlamda değer katması hedefleniyor.

Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri ile Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programları kapsamında 2015 yılı başında sözleşmeleri imzalanan proje sahiplerine yönelik rapor hazırlama eğitimi düzenledi. Söz konusu iki Mali Destek Programı'nda toplamda 30,2 milyon TL hibe edilirken; kent ekonomisine ise 54,5 milyon TL girdi sağlanması bekleniyor.  Projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte bir yandan sanayi bölgelerinin altyapıları geliştirilerek yatırım yönünden daha cazip hale geleceğini ve ihtiyaç ile beklentilerin de karşılanma yeterliliğinin geliştirileceğini kaydeden İZKA İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkan Vekili Dr. Fakı Ergül, diğer yandan ekonomik sektörlere ve kamuya yönelik yüksek katma değer üreten yenilikçi yazılımlar, katılımcılık esaslı akıllı yerel yönetişim uygulamaları, kamu ve yerel yönetim hizmetlerinin internet-mobil teknolojiler üzerinden sunumu ile İzmir’in bilgi toplumuna dönüşümüne katkı sağlayacak olan bilgi iletişim teknolojisi uygulamalarının hayata geçirileceğini belirtti.

54 Milyon TL'lik Girdi Sağlanacak

Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programında OSB'ler ve serbest bölgelerde toplam 11, Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri (BTD) Programı'nda ise toplam 34 projenin devam etmekte olduğunu kaydeden Ergül, Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı projelerinin 12 ay, Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı projelerinin ise 24 ayda tamamlanacağını ifade etti. Ergül, “Projelerin eş finansmanları da dikkate alındığında programın tamamlanmasıyla birlikte, İzmir ekonomisine toplamda 54 milyon TL. girdi olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Toplantıda proje sahipleri, İZKA uzmanları Esra Sermin Ata ve Korhan Mangır tarafından, rapor hazırlama süreçleri hakkında bilgilendirildi.

Destek Alacak Kurumlar

Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir İli Koyun Keçi Yetiştirici Birliği, Seferihisar Belediyesi, Menderes Belediyesi, Gaziemir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Aliağa Ticaret Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Bornova Belediyesi, İzmir Üniversitesi, Buca Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürlüğü, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü,, S.S. Tire Süt Müstahsilleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Narlıdere Belediyesi, İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kiraz Belediyesi, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Valiliği, Egebimtes, Doktar Tarım ve Hayvancılık, Adapa Bilgi Sistemleri, Bimar Bilgi İşlem Hizmetleri, Univera Bilgisayar, E-Çözüm Proje ve Danışmanlık Hizmetleri, Novega Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri, Siskon Endüstriyel Otomasyon Sistemleri, Teksav Teknoloji, İzmir Pancar Organize Sanayi Bölgesi, Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi, Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Sölgesi, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, İzmir Kemaypaşa Organize Sanayi Bölgesi, Bergama Organize Sanayi Bölgesi, İTOB Organize Sanayi Bölgesi, İZBAŞ, Tire Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi, S.S. İzmir Dökümcüler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Lions kulüpleri "öğrenci değişimi" 54. kez tekrarlandı
Sonraki Haber Sağlık sektörüne İKÇÜ’lü diyetisyenler geliyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?