ANA SAYFA > İZMİR > Lions kulüpleri "öğrenci değişimi" 54. kez tekrarlandı

Lions kulüpleri "öğrenci değişimi" 54. kez tekrarlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Lions kulüpleri

Türkiye’deki Lions Kulüpleri’nin aralıksız 54 yıldır sürdürdüğü öğrenci değişimi bu yılda renkli görüntülere sahne oldu

118 R Federasyonu tarafından hazırlanan program çerçevesinde 20 ayrı lkeden İzmir’e gelen öğrenciler, evlerde  12 günlük  konaklamanın ardından kamp programına başladı. Türk kültür ve geleneklerini yakından görüp misafirperverlik örneğini yaşayarak öğrenen öğrenciler,  evlerinde kaldıkları arkadaşlarından ayrılırken hüzünlü anlar yaşandı.

Konak Best West Otel’de, Agora Lions Kulübü sponsorluğunda gerçekleşen kahvaltılı toplantıda bir araya gelen öğrenciler, evlerinde kaldığı arkadaşlarına veda ederek Urla ve Kuşadası’nda sürecek 2 haftalık kamp programına dahil oldu.Öğrenci değişimi Ulusal Komisyon Başkanı Nazan Albayrak ve Ege –Antalya Kampları Direktörü Necdet Uludağ evlerinde öğrenci ağırlayan ailelere teşekkür ederek “Dünya gençliği arasında barışı, huzuru, sevgiyi, güveni, dayanışmayı pekiştirmek için yıllardır bu programı uyguluyoruz. 118 Federasyonu, artan talep üzerine bu yıl ilk kez Ege Kampı’na ileve olarak Antalya Kampı’nı da başlattı. Burada konuk ettiğimiz öğrenci kadar gencimizi de değişik ülkelere gönderiyoruz. Konuk öğrencilerimizin tüm masraflarını biz karşılıyoruz. Aynı şekilde bizim ülkemizden öğrenciler de aynı şartlarda 100’den fazla ülkede tüm masrafları o ülkedeki lionslar tarafından karşılanan kamplara katılabiliyor. Ege Kampı’nda Çeşme, Urla, Alaçatı, Selçuk, Meyrem Ana, Kuşadası’nı gezeceğiz. Öğrenciler hem eylenecek, hem de kaynaşacak etkinlikler gerçekleştirecek“ dedi.

EGE KAMPI İLK ONDA

Dünyada  100’den fazla ülkede üyeleri bulunan Uluslar arası Lions Kulüpleri’nin dünya geçliğinin dostluk, kardeşlik ve barış duygularını geliştirmeye yönelik gerçekleştirdiği öğrenci değişimi, ülkemizde de 1961 yılından bu yana uygulanıyor.  Ülkemizde kurulu bulunan beş ayrı lions federasyonu, kendi bölgelerinde yabancı öğrenci ağırlayıp, karşılığında dünya ülkelerine öğrenci gönderiyor.

İzmir Merkezde kurulup Antalya ve Ege illerini kapsayan 118 R Federasyonu’nca gerçekleştirilen  Ege  Kampı  dünyadaki 120 kamp arasında en iyi ilk on listesine girdi. Kamp programında  16-21 yaş grubundaki öğrenciler 12 gün boyunca ailelerin yanlarında kalıp, 2 hafta da otellerde bir arada zaman geçiriyor. Program kapsamında İzmir bölgesindeki tarihi ve turistik yerler geziliyor, öğrenciler arasında yarışmalar ve sosyal projeler gerçekleştiriliyor.      

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka, Berkay Can ile prensipte anlaştı
Sonraki Haber İZKA Mali destek programı hız kesmeden devam ediyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?