ANA SAYFA > SPOR > Safter Karabağlı, adına düzenlenen koşuyla anıldı

Safter Karabağlı, adına düzenlenen koşuyla anıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Safter Karabağlı, adına düzenlenen koşuyla anıldı

Buca Belediyesi Spor Kulübü ve Buca Kent Konseyi tarafından, Karşıyakalı eski Milli Atlet Safter Karabağlı'nın anısını yaşatmak adına, Buca Hasanağa Bahçesi'nde “Demokrasi aşığı Milli Atlet Safter Karabağlı Halk Koşusu” düzenlendi.

Safter Karabağlı adına düzenlenen halk koşusuna 128 bayan 224 erkek olmak üzere toplam 352 sporcu katıldı. Sporcu aileleri ve vatandaşların katılımı ile 1.000 ‘e yakın kişi ve basın mensuplarının iştirak ettiği halk koşusundan önce bir konuşma yapan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Türkiye Rekortmeni milli atlet Safter Karabağlı’nın spor yaşamındaki başarılarından bahsetti ve rahmetli Ahmet Piriştina‘nın dostu ve çalışma arkadaşı olduğunu belirterek bu organizasyonun kendisi için farklı bir anlamı olduğunu ve geleneksel hale getirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Safter Karabağlı kimdir?

Rahmetli Safter Karabağlı,1978 yılında Amatör Sporcular Derneği'nin kurucu Başkanlığını yapmış ve Türkiye’de ilk defa halk koşularının yapılmasını sağlayan kişiler arasında yer almıştır. Spor yaşamında sayısız kez milli formayı giyen Karabağlı’nın, 200 ve 400 metre kategorilerinde Türkiye Rekorları bulunmaktadır. Spor yaşamından sonra Ahmet Piriştina döneminde İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanlığı yapmış olan Karabağlı, İzmir’in adının dünya çapında organizasyonlarda duyurulmasını sağlamıştır. Safter Karabağlı’nın başkanlığı zamanında İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile Avrupa 2.liği kazanmış, Basketbol Takımı Basketbol Süper Ligi'ne yükselmiş, atletizm, halter ve okçuluk gibi birçok spor branşında İzmir Büyükşehir Belediye sporcuları milli takımlara girmeye hak kazanarak ülkemizi olimpiyatlarda temsil etmişlerdir. Safter Karabağlı, 27 Kasım 2015‘te Buca Belediyesi Spor Kulübü'nde görev yaptığı sırada vefat etmiştir.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf Galatasaray'ı yendi, grubu lider tamamladı
Sonraki Haber Karşıyaka'nın genç kızları, şampiyonluk için kampa giriyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?