ANA SAYFA > GÜNDEM > Saatiniz yanlış olabilir

Saatiniz yanlış olabilir

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Saatiniz yanlış olabilir

Seçimler sebebiyle saatlerin geriye alınacağı tarihin değişmesi, tüm Türkiye’de büyük bir karışıklığa yol açtı.

Bakanlar Kurulu kararıyla yaz saati uygulaması kapsamında gün ışığından daha fazla yararlanmak ve elektrik tasarrufu için saatler 29 Mart'ta 03.00'ten itibaren 1 saat ileri alınmıştı. Bu karara göre, 25 Ekim'de yaz saati uygulamasının sona ermesi ve saatlerin 04.00'ten itibaren 1 saat geri alınması gerekiyordu.

Seçimler sebebiyle yapılan düzenleme sonucunda bu yıl saatlerin 8 Kasım’da geri alınmasına karar verildi fakat teknolojik aletler bu değişime uyum sağlayamadı. Otomatik güncelleme özelliği açık olan telefonlar ve bilgisayarlar, dün gece saatleri otomatik olarak bir saat geri aldı. Bu durum pek çok insan için kafa karıştırıcı bir durumun yaşanmasına sebep oldu. Saatleri geri alınan cihazlarda kullanıcıların tekrar saatlerini ayarlaması gerekiyor

Saatler nasıl ayarlanır

iPhone kullanıcılarının saatlerini düzeltmek için telefonlarında;

Ayarlar>Genel>Tarih ve Saat> bölümüne girerek "Otomatik Ayarla" özelliğini devredışı bırakması

Android kullanıcılarının ise;

Ayarlar>Tarih ve Saat bölümüne girerek açılan yeni ekranda yer alan "Otomatik tarih ve saat" ile "Otomatik saat dilimi" ayarlarını pasif konuma getirmeleri gerekiyor.

Bu ayarları yaptıktan sonra saatinizi doğru haline ayarlayabilir, 8 Kasım’da tekrar bu özellikleri aktif hale getirerek güncel zaman dilimine dönebilirsiniz.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber MHP'li Tanrıkulu: Vatandaşın yükünü hafifleteceğiz
Sonraki Haber KODA'dan muhteşem konser

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?