ANA SAYFA > İZMİR > MHP'li Tanrıkulu: Vatandaşın yükünü hafifleteceğiz

MHP'li Tanrıkulu: Vatandaşın yükünü hafifleteceğiz

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MHP'li Tanrıkulu: Vatandaşın yükünü hafifleteceğiz

1 Kasım seçim çalışmaları kapsamında vatandaşla buluşmaya devam eden Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, vatandaşların sağlık hizmetleri konusunda sıkıntılarını anlatması üzerine açıklamalarda bulundu. Son 13 yılda AKP iktidarının sağlık hizmetlerini bedava vereceğiz demesine rağmen farklı yollarla para aldığını belirten Tanrıkulu, “Sağlık harcamalarında vatandaşın yükü hafifletilecek” dedi.

AK Parti’nin artık hastanelerde sıra beklemiyorsunuz demesine rağmen devlet hastanelerinde hastaların yerlerde tedavi edildiğini söyleyen Tanrıkulu, “Bu muydu sağlıkta devrim. Hastanelerde yatacak yer yok. Bakımsız ve çoğu yerde, hala doktor sıkıntısı var. 21. Yüzyılda Türkiye’de; evladını veya ailesinii hastaneye yetiştiremeyen, yetiştirse de doktor bulamayıp ölümlerin gerçekleşmesine vesile olan olaylar duyuyoruz. Sağlıkta yenilikleri bu mudur?” diyerek AK Parti iktidarının her alanda ülkenin sistemini yerle bir ettiğini belirtti.

Standart ve kalite yükselecek
MHP iktidarında sağlık hizmetlerine yönelik istihdam artışlarının hızlı bir şekilde gerçekleşeceğini ifade eden Tanrıkulu, “Sağlık hizmetlerinin standardının ve kalitesinin yükseltilmesi için yardımcı sağlık personelinin resmi ve özel sağlık kuruluşlarında istihdamı yaygınlaştırılacak. Doktor dağılımındaki dengesizliği önlemek, ihtiyaç olan yerlerde yeterli sayıda doktor bulundurabilmek için mahrumiyet bölgelerinde zorunlu hizmet dışında çalışmaya devam eden pratisyen doktorlara çalıştıkları yılbaşına TUS sınavında ek puan verilecek. Ayrıca mahrumiyet bölgelerinde görev yapan pratisyen, uzman doktor ve yardımcı sağlık personellerine mali ve sosyal haklarıyla ilgili ek imkânlar getirilecektir” dedi.

Büyük Bölgesel Kan Merkezleri kurulacak
Ameliyat veya diğer tedaviler için gerekli kan ve kan ürünlerinin kolaylıkla temini amacıyla yüksek standartlara sahip mükemmeliyet merkezleri niteliğinde, gerekli ulaşım araçları ve helikopteri bulunan Büyük Bölgesel Kan Merkezleri kurulacağını söyleyen Tanrıkulu, “Acil yardım ve kurtarma konusunda ülkemizin çağdaş standartları yakalaması sağlanacaktır. Acil yardım ve acil servis ihtisası yaygınlaştırılacak, uzman sayısı hızla arttırılacaktır. Acil vakalara süratle müdahale edilebileceği acil servis ağı kurulacak, acil yardım hizmetlerinin etkin, hızlı ve kaliteli bir şekilde sunulması için insan gücü, fiziki donanım ve araç-gereç imkânları geliştirilecektir” diyerek çalışmaların hızla hayata geçirileceğini belirtti.
 
“Özel Bakım Hastaneleri ” Kurulacak

Yaşlı ve bakıma muhtaç hastalar için özel bakım hastaneleri kurulacağının altını çizen Tanrıkulu, “Kemoterapi merkezi ya da diyaliz merkezi bulunmayan il ve büyük ilçelerimize Sağlık Bakanlığına bağlı modern kemoterapi ve diyaliz merkezleri kurulacaktır. Mevcut diyaliz merkezleri de hızla modernize edilerek hastalarımızın çağdaş sağlık hizmeti almaları sağlanacaktır. Sağlık bakanlığının kontrolünde üniversiteler ve eğitim hastaneleri ile işbirliği içinde çalışacak, ileri teknolojiye sahip bir ulusal kalite kontrol laboratuvarı kurulacaktır” diyerek MHP iktidarında sağlık alanında daha birçok projenin hayata geçeceğini belirtti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Belediyesi Kadın Çalıştayı’na hazırlanıyor…
Sonraki Haber Saatiniz yanlış olabilir

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?