ANA SAYFA > İZMİR > Prof.Dr. Akhan: Engel değil, destek olun

Prof.Dr. Akhan: Engel değil, destek olun

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Prof.Dr. Akhan: Engel değil, destek olun

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Engelli olmanın, yalnızca engelliler ile ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendirdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Akhan, engelliliğin tanıdan iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar bütüncül bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir gerçeklik olduğunu ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Akhan;  “Engelli insanların yaşadıkları sorunlar, sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanlığın ortak sorunudur. Bu vatandaşlarımızın normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal hassasiyetin oluşturulmasıyla mümkündür. Bu anlamda, engelli vatandaşlara acıma duygusu ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin onlar için en iyi şekilde geliştirilmesi esas alınmalıdır” dedi.

“Engelli olmak üretime engel değildir

Engelli vatandaşlarımıza fırsat verildiği takdirde, eğitimden siyasete, sanattan spora kadar her alanda başarılı çalışmalara imza attıklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Akhan,  bunun yolunun eğitimden geçtiğini ifade etti.

Üniversite olarak  Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğünün çalışmalarıyla engelsiz üniversite olma yönünde, hızla ilerlediklerini vurgulayan Prof. Dr. Akhan,  üniversite eğitimine başlayan tüm engelli öğrencilerinin sorunlarına hassasiyetle yaklaştıklarını vurguladı.

“Engelsiz Üniversite olma yolundayız”

Prof. Dr. Akhan;  “Görevimiz, İKÇÜ'de  okuyan tüm engelli öğrencilere eğitim, sosyal ve kültürel alanda destek olmak ve tüm engellerin aşıldığı öncü bir üniversite oluşturulmasına katkı sağlamaktır. Engelli öğrencilerin karar mekanizmalarına dahil edilmesinin yanında; engelsiz laboratuvarlar, erişilebilir malzemeler,  erişilebilir dersler sağlama,  üniversitelerde engelli öğrenci temsilcisi  ile engelli birimlerinde uzman kişiler bulundurma gibi noktalarda da üniversite olarak tüm imkanları sunmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Bu gibi özel günlerin toplumda engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin artmasına katkıda bulunmasını temenni eden Prof. Dr. Akhan,  yaşamın onların varlıkları ve katılımlarıyla daha da güzelleştiğini sözlerine ekledi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Baran: Engelliler için ne gerekiyorsa yapılacak
Sonraki Haber ''Engellilik yazgı değildir''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?