ANA SAYFA > İZMİR > Baran: Engelliler için ne gerekiyorsa yapılacak

Baran: Engelliler için ne gerekiyorsa yapılacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Baran: Engelliler için ne gerekiyorsa yapılacak

AK Parti İzmir Engelliler Koordinasyon Merkezi İl Başkanı Ahmet Uğur Baran’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle mesaj yayınladı. Baran'ın mesajı şöyle:

Engellilik, bireysel ya da sadece aileleri ilgilendiren bir sorun olmaktan ziyade sosyal, psikolojik ve ekonomik boyutları ile toplumun tamamını yakından ilgilendiren ve çözümü noktasında tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir durumdur.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli bireylerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla ilan edilmiş özel bir gündür. AK Parti olarak temel hedefimiz, engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerini karşılamak, hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmak, kendilerine yetebilen bireyler olarak hayatlarını sürdürmek için gerekli olan her türlü desteği sağlamaktır. Göreve geldiğimiz günden bu yana toplumumuzun yüzde 12’sini oluşturan engelli vatandaşlarımıza yönelik uygulamalara ağırlık verdik. Hatırlayınız, 1990’lı yıllarda engelli vatandaşlarımız dışarıya çıktıklarında çeşitli zorluklarla karşılaşıyordu. Bu vatandaşlarımız eğitim alamıyor, sağlık hizmetlerinden faydalanırken bile eziyet görüyordu. Engelliler kendilerine layık görülen küçücük dünyalarında adeta hapis yaşıyorlardı. Ancak iktidarımız döneminde engellilere yönelik iyileştirmeler yapıldıkça, bu vatandaşlarımızın hem kendilerine hem de çevrelerine ne kadar faydalı bireyler olabildiklerine şahit olduk. 

Bu nedenle engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını daha iyi şartlarda sürdürebilmesi ve onlara daha güzel yarınlar sunmak adına bugüne kadar yapılan iyileştirmeler ve hizmetler artarak devam etmektedir. Halen yaşanmakta olan tüm sorunların en kısa sürede çözüme ulaştırılabilmesi için engelli kardeşlerimize yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz. 

Bir toplumun gelişmişlik düzeyi, engellilere sunulan imkân ve hizmetlerle doğru orantılıdır. Bu konudaki bilinç ve hassasiyetin daha da artmasına vesile olması temennisiyle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Dario Moreno şarkılarıyla anıldı
Sonraki Haber Prof.Dr. Akhan: Engel değil, destek olun

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?