ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Dario Moreno şarkılarıyla anıldı

Dario Moreno şarkılarıyla anıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dario Moreno şarkılarıyla anıldı

İzmir sevdalısı sanatçı Dario Moreno, ölümünün 47. yılında Konak Belediyesi’nce adının verildiği sokakta düzenlenen konser, şiir ve dinleti etkinliğiyle anıldı.

Karataş Semti’ndeki Tarihi Asansör’ün de bulunduğu Dario Moreno Sokağı'nda düzenlenen anma gecesine İzmir’i Sevenler Platformu, Dario Moreno Dostları Derneği ve İzmir Musevi Cemaati katkıda bulundu. Moreno’nun dostları ve sevenlerinin buluştuğu etkinlik büyük ilgi gördü. Soğuk havaya rağmen İzmirliler gece boyunca şarkılara danslarıyla eşlik ederken, Dario Moreno’nun evini 23 yıl önce alarak restore ettiren Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar da etkinlikte yer aldı.

EMEK VERENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Moreno’nun doğup büyüdüğü evin bulunduğu sokaktaki etkinliğin sunuculuğunu İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu üstlenirken, anma gecesinde İzmirli müzisyenler Serkan Ünlü, Ruşen Özmen, Hüseyin Çebi, Maraş Nacaroğlu, İlhan Telli, Işıltan Uşaklıgil ve Çiğdem Sabuncuoğlu müzikleriyle etkinliğe katılanlara keyifli anlar yaşattı. Geceye katkıda bulunanlara Dario Moreno Ege Dostluk, Müzik ve Başarı, Mükemmellik Ödülü ile madalyaları verildi. Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar da katkılarından ötürü Konak Belediyesi'ne teşekkür plaketi sundu. Plaketi Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş adına Başkan Yardımcısı Eser Atak aldı.

ŞARKILARA DANSLARLA EŞLİK ETTİLER

Tarihi Asansör’ün görkemi altında gerçekleştirilen anma gecesinde Işıltan Uşaklıgil, Moreno için yazdığı şiiri okudu. Ardından akordeonu eşliğinde şarkılarını seslendirdi. Gecede müzisyen Serkan Ünlü de Dario Moreno’nun sevilen şarkılarını dile getirerek davetlilere müzik dolu anlar yaşattı. Müziğin ritmine kaptıran bazı konukların dans ederek renk kattığı gecede ‘Altın Mikrofon’ ilk sahibi İlhan Telli de bir Meksika şarkısı olan ‘Bessame Mucho (Öp Beni)’ isimli şarkıyı seslendirdi. Moreno ile olan anılarını da paylaşan Telli ‘Onu çok özlüyoruz’ dedi. Etkinlikte Dario Moreno için 46 yıldır geleneksel hale gelen İzmir lokması da dökülerek konuklara ikram edildi. Gece boyunca Konak Belediyesi ikram ekibi de konuklara Dostlar Fırını’nın getirdiği boyoz eşliğinde çay servisinde bulundu. 

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da bir dernek daha kuruldu
Sonraki Haber Baran: Engelliler için ne gerekiyorsa yapılacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?