ANA SAYFA > İZMİR > ''Engellilik yazgı değildir''

''Engellilik yazgı değildir''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Engellilik yazgı değildir''

Tüm Engelliler Federasyonu 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe federasyon üyesi engelli vatandaşlar ve ailelerinin yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşundan temsilci katıldı. Federasyon Başkanı Ahmet Gültekin etkinliğin açılış konuşmasında engelliliğin yazgı olmadığını, sosyal politikalar ve koruyucu/önleyici uygulamalarla önlenebileceğini söyledi.

Kültürpark içerisinde bulunan İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) genel başkanı Ferhan Ademhan, Anadolu Birliği yönetim kurulu üyesi Necati Karaçam, İzmir konfederasyonu genel başkanı Turgay Baransel ve birçok STK temsilcisi hazır bulundu. Etkinlik öncesi misafirlere çiğ köfte ikram edildi. Sıra gecesi havasında geçen etkinlikte türküler söylendi, halaylar çekildi. Mikrop Hikmet de şarkılarıyla geceye renk kattı.

ENGELLİLİK YAZGI DEĞİLDİR

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan federasyon başkanı Ahmet Gültekin, “Engellilik bir yazgı değildir. Geliştirilecek sosyal politikalar ve her alanda koruyucu/önleyici uygulamaları içeren düzenlemelerle önleneceği tartışılmaz bir gerçektir.” dedi

AMAÇ ENGELLİ VE ENGELLİ ADAYI VATANDAŞLARI BİRARAYA GETİRMEK

Gültekin konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “2010 yılında federasyonumuzun kuruluşundan bu yana her yıl ‘3 Aralık’ta tüm üyelerimizin katılımı ile  tüm İzmir halkına açık olan etkinlik düzenlemekteyiz. Bu yıl da düzenlediğimiz etkinlikte İzmirliler ve engelli vatandaşlarımızla bir aradayız. Etkinliğimizin en önemli amacı ‘her insanın engelli adayı olduğunu’ ve ‘engelliliğin önlenebilir olduğunu hatırlatmaktır. Diğer amacımız ise engelli vatandaşlarımız ile engelli adayı vatandaşlarımızı bir araya getirmektir.”

ANADOLU BİRLİĞİ YÖNETİCİSİ ÖNDER OKTAY AKÜLÜ ARAÇ BAĞIŞLADI

Anadolu Birliği genel başkan yardımcısı Önder Oktay engelli bir vatandaşa akülü araba hediye etti. Tüm Engelliler Federasyonu Önder Oktay’a teşekkür plaketi verdi. Önder Oktay’ın il dışında bulunması dolayısıyla plaketi Anadolu Birliği yönetim kurulu üyesi Necati Karaçam aldı. Tüm Engelliler Federasyonu başkanı Ahmet Gültekin, daha önce de birçok kez akülü araç bağışında bulunan Önder Oktay’a teşekkürlerini iletti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Prof.Dr. Akhan: Engel değil, destek olun
Sonraki Haber Karşıyaka, Türkiye Kupası'nda gruplara kaldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?