ANA SAYFA > SPOR > Pınar Karşıyaka omurilik felçlileri için Wings for Life World Run’a destek veriyor

Pınar Karşıyaka omurilik felçlileri için Wings for Life World Run’a destek veriyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Pınar Karşıyaka omurilik felçlileri için Wings for Life World Run’a destek veriyor

Bu yıl ilk kez Turkish Airlines Euroleague’de mücadele eden Pınar Karşıyaka, Euroleague’in sosyal sorumluluk programı One Team programı altında Wings for Life işbirliği ile omurilik felçlilerinin tedavisine destek veriyor.

Pınar Karşıyaka,  One Team projesi ile dünyanın en büyük koşu etkinliklerinden biri olan ve omurilik araştırmalarını desteklemek üzere 8 Mayıs 2016’da tüm dünyada aynı anda, Türkiye’de de İzmir’de koşulacak Wings for Life World Run’ı destekliyor. Pınar Karşıyaka, gönüllü katılımcılar ve özel antrenörler eşliğinde tekerlekli sandalyeli 10 engelliye 8 hafta boyunca idman yaptırıyor. Basketbol çalışmaları ve çeşitli antrenmanlarla omurilik felci geçiren kişiler “gelişim için spor” sloganıyla topluma kazandırılmaya çalışılıyor. Ayrıca Euroleague maçları gelirlerinin bir kısmı tekerlekli sandalye katılımcılarının Wings for life World Run İzmir ayağına katılması için bağışlanıyor.

Bu desteğe dikkat çekmek amacıyla engelli sporcular 10 Aralık’ta İzmir’de gerçekleşen Lokomotiv Kuban – Pınar Karşıyaka maçı öncesinde Pınar Karşıyaka takımı oyuncularıyla birlikte sahaya çıktı. Pınar Karşıyaka oyuncuları, engelli sporculara One Team yazılı takım forması hediye etti.

Turkish Airlines Euroleague Basketball tarafından organize edilen One Team'in en büyük amacı basketbolu kullanarak toplumlar üzerinde gerçek bir sosyal etki yaratmak ve gelişimlerini sağlamaktır. Her katılımcı kulüp kendine özgü One Team projesiyle toplumda var olan sorunları basketbol aracılığıyla çözmeyi hedeflemektedir.

Pınar Karşıyaka takım kaptanı İnanç Koç ve oyunculardan Kenan Sipahi, One Team’in gönüllü elçileri oldu. Takım kaptanı İnanç Koç proje ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Euroleague One Team programı, basketbolu kullanarak toplumlar üzerinde önemli bir sosyal etki yaratmayı ve gelişmelerini hedeflemektedir. Sporun böyle güzel bir amaç için kullanılması çok umut verici. Pınar Karşıyaka olarak, One Team kapsamında Wings For Life World Run’a destek vererek omurilik felci geçirmiş kişilerin hayata kazandırılmasına yardım etmek istiyoruz. Herkesi 8 Mayıs’ta İzmir’de tüm dünya ile aynı anda koşamayanlar için koşmaya davet ediyoruz.”

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çocuklarda davranış bozukluğunda ailenin yaklaşımı çok önemli
Sonraki Haber Bin yaşındaki zeytin ağaçlarından sıkılan zeytinyağları satışa çıkıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?