ANA SAYFA > SAĞLIK > Çocuklarda davranış bozukluğunda ailenin yaklaşımı çok önemli

Çocuklarda davranış bozukluğunda ailenin yaklaşımı çok önemli

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çocuklarda davranış bozukluğunda ailenin yaklaşımı çok önemli

Aile eğitimi ve danışmanlığı uzmanı psikolog Gizem Gönen Özşavlı, çocuklarda görülen davranış bozuklukları ile ilgili ailelere seminer verdi. Özşavlı, çocuklarla iyi ilişkilerin kurulmasının önemini vurguladı.

Geçtiğimiz aylarda hayata geçirdiği İzmir Dikkat Enstitüsü (İZDE)’nde çocuk ve yetişkinlerde dikkat ve algı eksikliği ile ilgili çalışmalar yapan Uzman Psikolog Gizem Gönen Özşavlı, aile danışmanlığı ve çocuk eğitimi alanlarında da başarılı çalışmalara imza atıyor. Son olarak Derya Kural’ın kurucusu olduğu Özel Ege Etüt Merkezi’nde “Çocuklarda Görülen Davranış Bozuklukları ve Anne Babalara Öneriler” konulu bir seminer veren Gizem Gönen Özşavlı, ailelere çocukları ile daha iyi ilişkiler kurabilmeleri ve çocukların istenmeyen davranışlarını ortadan kaldırmaları için uygulayabilecekleri stratejilerden bahsetti.

“Çocuk, gelişiminin doğal seyri içinde bir yandan yeni yetenekler ve beceriler kazanırken, bir yandan da pek çok sorunlarla karşılaşır. Çözümlediği her sorun ve engel, çocuğun ruhsal gücünü artırmakta ve kendi sorunlaryla baş etmeyi öğrenmektedir. Böylece ebeveyn koruyuculuğuna daha az ihtiyaç duyarak, bağımsız davranışa yönelir” diyen Özşavlı, çocukların bu dönemlerinde çevresindeki yetişkinlerin, anne babanın yanlış tutumlarına maruz kalırsa veya sorunlarını çözerken engellemelerle karşılaşırsa, olağan olarak görünen sorunların çözümünün zorlaşacağına vurgu yaptı.  

Hırçınlık, sinirlilik, saldırganlık, inatçılık, yalan söyleme, bir şeyler çalma, küfür gibi davranış bozukluklarının; çocuğun çeşitli ruhsal ve bedensel nedenlere bağlı, iç çatışmalarını davranışlarına aktarması sonucu ortaya çıktığının altını çizen Özşavlı, buna karşın doğru tutumun önemine dikkat çekti. “Çocuklarımızı anlayarak, iç çatışmalarını çözmelerinde yardımcı olarak çocuğun ruhsal gücünü arttırmasına destek oluruz. Çocuk, çevresindeki yetişkinlerin, anne babanın yanlış tutumlarına maruz kalırsa veya sorunlarını çözerken engellemelerle karşılaşırsa, duygusal düzeyde bozukluklar görülebilir ve davranış sorunları büyür” şeklinde konuştu.

Özel Ege Etüt Merkezi kurucusu Derya Kural, Gizem Gönen Özşavlı’ya böylesine önemli bir konuda verdiği ayrıntılı bilgiler ile anne babaları aydınlattığı için teşekkür etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KODA’dan müzik şöleni
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka omurilik felçlileri için Wings for Life World Run’a destek veriyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?