ANA SAYFA > İZMİR > Özcan Purçu, Meclis'te Güzelbahçe Hastanesi'ni sordu

Özcan Purçu, Meclis'te Güzelbahçe Hastanesi'ni sordu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Özcan Purçu, Meclis'te Güzelbahçe Hastanesi'ni sordu

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na “Güzelbahçe’de branş hastanesi mi tam teşekküllü hastane mi yapılması planlanmaktadır?” diye sordu.

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu. İzmir’de tam teşekküllü hastanelere ihtiyaç bulunduğunu hatırlatan CHP Milletvekili Purçu, önergesinde Güzelbahçe’de tam teşekküllü hastane yerine Göğüs Hastalıkları ve Rehabilitasyonu Branş Hastanesi açılması duyumları hakkında basında çıkan haberlerin doğru olup olmadığını sordu. CHP Güzelbahçe İlçe Örgütü şubat ayı ziyaretinde de konunun gündeme geldiğini belirten Purçu; bu konuda uzun süredir devam eden talepleri, tam teşekküllü devlet hastanesine Güzelbahçe’de duyulan ihtiyacı TBMM gündemine taşıdı.

“İzmirli yurttaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimlerinin kolaylaşması, etkin şekilde sağlık haklarını kullanabilmeleri için ilçelerde tam teşekküllü hastane gereksinimleri bulunmaktadır. Güzelbahçe Kaymakamlığı'nın 2013 verilerine göre ilçemizde 27.389 yurttaşımızın yaşadığı belirtilmektedir. Ancak kır nüfusunun dahil edilmediği bu veriden çok daha fazla yurttaşımızın Güzelbahçe ilçemizde ikamet ettiği bilinmektedir. Tam teşekküllü hastane yerine sadece göğüs hastalıkları ve rehabilitasyon bölümünü içerir branş hastanesi açılması planlandığı basında yer almıştır. Devlet politikası olarak halkın hızlı, etkin ve tam bir sağlık hizmetinden yararlanması yerine sağlık hizmetinden yararlanmanın paralı, hasta lehine değil rant ve çıkarlar lehine şekillendiği açıktır. Güzelbahçe ilçemizdeki yurttaşların sağlık hakkından tam olarak yararlanabilmesi için tam teşekküllü sağlık hizmeti sunabilecek bir hastane yapılması gerekmektedir. Güzelbahçe Belediyesi’nin imar planlarında da hastane olarak ayrılmış bir alan bulunmaktadır” açıklamasını yapan Milletvekili Purçu, Bakan Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

1.    Bakanlığınızın planlamasında 2016 yılı içerisinde Güzelbahçe ilçemize tam teşekküllü hastane yapılması bulunmakta mıdır?

2.    Güzelbahçe Belediyesi tarafından imar planında hastane için ayrılan alana hastane yapılası planlanmakta mıdır?

3.    Güzelbahçe İlçesine tam teşekküllü hastane yapılması planlarınızda yer almamış ise, bunun nedeni ve dayanağı nedir?

4.    Bakanlığınızca yapılan planlamalarda nüfus, en yakın tesisin mesafesi, bu tesise yurttaşların ulaşımı gibi somut kriterler kullanılmakta mıdır?

5.    Güzelbahçe ilçesine herhangi bir yataklı tedavi kurumu yapılması planlanmakta mıdır?

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber “Kız Kardeşim” Projesi İzmirli kadınlarla buluşuyor
Sonraki Haber Müdürler Kurulu toplantısı eğitim çalıştayı havasında geçti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?