ANA SAYFA > SAĞLIK > Okullarda Atık İlaç Toplama Yarışması başladı

Okullarda Atık İlaç Toplama Yarışması başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Okullarda Atık İlaç Toplama Yarışması başladı

"İlacınla dünyayı hasta etme" sloganıyla düzenlenen "Atık İlaç Toplama Yarışması"nın startı İzmir Bahçeşehir Koleji'nde verildi.

Bornova Belediyesi, İzmir Eczacı Odası, Çevreci Eczacılar Kooperatifi(Çekoop) ve Bahçeşehir Koleji işbirliğinde düzenlenen atık ilaç yarışması törenle başladı. Proje kapsamında Çekoop tarafından Bornova'daki Bahçeşehir Koleji ve 40 kamu okulu öğrencilerine akıllı İlaç kullanımı ve atık ilaç eğitimi verilecek. Eğitimin ardından eczanelere 1 ay boyunca en çok atık ilaç götüren öğrencilere çeşitli hediyeler verilecek.

Yarışmanın tanıtımı amacıyla İzmir Bahçeşehir Koleji'nde düzenlenen törene katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, sözlerine proje sahiplerini tebrik ederek başlayarak, "Bu projenin Türkiye'nin her yerinde olması gerekiyor. Bu projeyi Bornova'daki tüm okullarımızda uygulayarak bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Sizin gibi duyarlı arkadaşlarımız sayesinde sizden sonra gelen kuşaklara da daha temiz daha iyi bir çevre bırakacağız. Biz belediye olarak sosyal projelere çok önem veriyoruz. Bu projenin sadece Bornova'da değil, tüm Türkiye'de uygulanmasını diliyoruz" diye konuştu.

280 TON İLAÇ İMHA EDİLDİ

Törende konuşan Çekoop Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Demet Toker ise, 4 hafta boyunca verilen eğitimi anlatarak, "Geçen seneden beri yaklaşık 8 bin 500 öğrenciye ulaştık ve onlara atık ilacın neden çevreye atılmaması gerektiği, neden fazla ilaç kullanmamamız gerektiği, ilacı neden doğru kullanmamız gerektiği konusunda interaktif eğitimler verdik. 6 senedir bu işi yapıyoruz ve bugüne kadar 280 ton ilaç imha ettik. Biz, bu projede okul temsilcilerimize sunum gerçekleştireceğiz. Onlar da okullarında öğrencilere anlatacaklar ve daha sonra üye eczanelerimize getirilen atık ilaçların imhasını sağlayacağız" diye konuştu. Toker, konuşmasının ardından "İlaç Dedektifleri Projesi" sunumunu gerçekleştirdi.

Toker'in ardından konuşan İzmir Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehlika Eken de, "Sağlığımız için fayda gördüğümüz ilaçlar yanlış kullanıldığında zehir etkisi gösterdiği gibi yanlış imhasında da çevremize zehir etkisi göstermektedir. Projeye, Eczacı Odası olarak elimizden gelen her katkıyı sunacağız" ifadelerine yer verdi.

ÖĞRENCİLER ATIK İLAÇLARLA YARIŞACAK

Proje kapsamında Bornova'da okuyan öğrenciler, 15 Mart-15 Nisan tarihleri arasında çevrelerinden topladıkları atık ilaçları, Çekoop üyesi eczanelere götürecek. Eczacılar öğrencilere kaç adet atık ilaç teslim ettikleriyle ilgili bir belge verecek. Bu belgelere bakılarak en çok atık ilaç toplayan öğrenci ve okul seçilecek. Kazananlara okul bazında Bornova gezisi, tiyatro bileti ve yazıcı hediye edilecekken, öğrenci bazında ise; tablet, fotoğraf makinası ve müzik çalar hediye edilecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Medya Ödülleri'nde oylama başladı
Sonraki Haber Karşıyaka Rotary'den yılın meslek ödülü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?