ANA SAYFA > İZMİR > Nesrin Beykoz: Şehrim için çalışacağım

Nesrin Beykoz: Şehrim için çalışacağım

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Nesrin Beykoz: Şehrim için çalışacağım

İzmir 2. Bölgenin CHP'deki iddialı isimlerinden Diş Hekimi Nesrin Beykoz, "İzmir'e hizmet" için çıktığı yoldaki, ilk etabında yoğun bir tempoyla çalışıyor. 26 sıra numaralı CHP adayı Nesrin Beykoz'adeyim yerindeyse çalışmak için 24 saat bile yetmiyor... Daha şimdiden, kentin eksiklerini not ediyor ve çalışmalarına ışık tutacak şekilde de temposunu arttırıyor... Nesrin Hanım'la hoş bir sohbet etme şansını zor da olsa yakaladık.

"Nesrin Hanım öncelikle bize kısaca kendinizden bahseder misiniz?"

Karşıyaka Haber’e teşekkürler. Öncelikle belirtmeme izin verin, 2 bölge adayadayları olarak 16 ilçede çalışıyoruz. Karşıyaka’daki platformların sistem ve disiplin farkı hemen görünüyor. Bu önseçim süreci bana bir kez daha Karşıyaka’da yaşamanın heyecanını göstermiş oldu. Ben Menemen doğumluyum. Eşim Trabzon Sürmeneli. Eşimle beraber Hacettepe Diş Hekimliği fakültesinden mezunuz. Sol görüşlerim nedeniyle 1980 darbesinde sürüldüm. İşte tam bu noktada siyasi hayatım başladı. Yeni mezun bir çalışan olarak Aliağa’nın ilk kadın meclis üyesi seçildim. Muaynehanemiz Aliağa’da. Dolayısıyla aktif siyaseti Aliağa’da yaptım. Evim Karşıyaka’da. Evimi taşımayacağım. İzmir'de çalışma ofisim hep açık olacak. Bornova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nden emekli oldum. Harika 2 evladın annesiyim. Kısacası çok şanslıyım.

“Sol anlayışla ve Atatürkçü değerlerle yaşıyorum. Tutarlılık ve emek en çok inandığım iki değer

"Nesrin Hanım sizi tanıdık. Şimdi de siyasi anlayışınızdan bahsedebilir misiniz?"

Sol anlayışla ve Atatürkçü değerle yaşayan bir aileyiz. İlkeli ve çalışkan olmaya inanırım. Tutarlılık ve emek en çok inandığım iki değer. Sosyal demokrasinin gereği olan temel vatandaşlık haklarımız gasp ediliyor. Atatürk Devrimlerimiz, Cumhuriyetimizin değerleri silinmeye çalışılıyor. Bizi vareden ilkeler bunlardır. Eğitim, sağlık, hukuk, ulusal güvenlik ve çevre gibi temel unsurlar üzerinde büyük oyunlar oynandı. Gelir dağılımı gittikçe dengesizleşti. Emek sömürüsü arttı. Din baskısı her yanımızı sardı. Parasız eğitim, parasız sağlık olmalı. Çağdaş nesiller yetiştirme seferberliği yapmalıyız.  Yerel tarım bitirildi. Ulusal sanayi geriledi. Örneğin yöremizde, Gediz, Bakırçay ve Menderes ovalarının verimli toprakları ile sanayinin dengeli bir şekilde yayılması liman ve lojistik konusunun uygun biçimde çözülmesi ile mümkündür. Topraklarımız, sularımız ve doğamız rant olarak satılmakta. Oysa biz güneş ve rüzgar cennetinde yaşayan bir ülkeyiz. Yenilenebilir enerji gibi teknolojik olanakları kullanmalıyız. Sasalı, Aliağa ve Foça havzasının daha fazla kirletilmesine izin vermemeliyiz.

“Vekil olmak sorumluluk ve onur. Hakkını vereceğime inancım tam.”

"Elbette tek hedef vardır. O da yaşadığınız kenttine, iline, vatanına en iyi hizmet... Bunu biliyoruz. Bir kez de sizden duymak istiyoruz. Neden Milletvekili adayı oldunuz?"

30 yıllık parti emektarıyım, bir kadın, bir anne, bir emekliyim. İçinizden biriyim. Bir sağlıkçı, bir yurtsever, bir Atatürkçü, bir çevreci ve emekçi olarak neden aday adayı oldum derseniz?
İnandığım için aday oldum. İnanmadan siyaset yapılamaz. Bu önemli sorumluluk, onur ve görevi de diğer görevlerim gibi hakkını vererek gerçekleştireceğime inancım tam. Örgütlüyüm, seçildiğim üstlendiğim her görev bir onurdu. Vekil olmak da hem büyük sorumluluk hem de büyük onur olacak.

“Halkla beraber hak aramak için halkın soramadığı hesabı meclise taşımak için adayım.”

"Yıllardır milletvekillerini görüyoruz. Peki nasıl bir vekil olacaksınız, vekil olunca neler yapmayı hayal ediyorsunuz?"

Her şeyden önce gerçekten vatandaşın vekili olacağım. Çalışkan ve iddialıyım. İdeallerim ve umudum var. Her tür haksızlığa karşı halkla direneceğim. Yırca köylülerinin, Kemalpaşa taşocağı direnşinin, Soma madencilerinin, gözlatına alınan Haziran Hareketi sözcüsü Onur Kılıç’ın, ezilen tüm kesimlerin, Özgecanlarımızın yanında duracağım. Halkla beraber hak aramak için halkın soramadığı hesabı meclise taşımak için adayım. İnsanca bir düzen kurmaktır hayalim. Özellikle AKP kadınlar üzerinden çok siyaset yaptı, kadınlar için adayım demek boynumun borcu. Yükselen toplumsal şiddetle beraber çocuk ve kadınların hak ettiği değeri yeniden bulması için her tür sosyal ve yasal tedbirin alınmasının takipçisi olacağım.

 

“Hedefimiz 7 Haziran. Örgüt birliğiyle ve yerelin gücüyle hep beraber çalışıp hep beraber kazanacağız. “

"Son olarak seçimlere yönelik değerlendirmenizi alabilir miyiz?"

29 Mart, maratonun ilk etabı. Hedefimiz 7 Haziran. Örgüt birliğiyle ve yerelin gücüyle hep beraber çalışıp hep beraber kazanacağız. Kazanacağımıza inandığım için yola çıktım. Partimizin Emekliler ve tarımla ilgili seçim programlar açıklandı. Yapıcı, işlevsel, uygulamaya dönük programımız var. İktidarımızda yeni bir kalkınma planı çerçevesinde özkaynaklarımızı değerlendirmek zorundayız. İnşaat sektörüne dayalı bir rant ekonomisi yaratıldı. TOKİ Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğudur. Bunun ve diğer tüm yolsuzlukların hesabını soracağız. 8 Haziran zaferimizin ve hesap sormanın günü olacak.

“Önseçimde kadın kotası yok. Kadın vekil istiyorlarsa kadınlara oy versinler.”

"Seçmenlere bir öneriniz var mı?"

Önseçimde kadın kotası olmadığını hatırlatmak isterim. Kadın vekil görmek için önseçimde mutlaka kadınlara oy vermeliler. Mutlaka sandığa gitsinler. Örgütten gelen, yerelin sesi olan adayları değerlendirsinler. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Üniversitesi öğrencileri IBM Mobil Geliştirme ve Bulut Çözümleri eğitimi aldı
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, İzmir'in Avrupa'daki gururu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?