ANA SAYFA > EĞİTİM > İzmir Üniversitesi öğrencileri IBM Mobil Geliştirme ve Bulut Çözümleri eğitimi aldı

İzmir Üniversitesi öğrencileri IBM Mobil Geliştirme ve Bulut Çözümleri eğitimi aldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Üniversitesi öğrencileri IBM Mobil Geliştirme ve Bulut Çözümleri eğitimi aldı

İzmir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen etkinlikte, Yazılım ve Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerine IBM’in yazılımcılara yerli, hibrit ve mobil web uygulamaları geliştirme ve test etmede destek sağlayan bir geliştirme ortamı olan MobileFirst Platformu (Worklight) ve IBM'in internet üzerinde uygulama geliştirmek ve çalıştırmak için sağladığı bulut servis platformu Bluemix tanıtıldı.

Öğrencilere, öğrencilere mobil geliştirme ile ilgili son gelişmeler, platformun getirdiği özellik ve kolaylıklar ile ilgili bilgi verdikten sonra,  Worklight platformu üzerinde öğrencilere uygulama eğitimi veren IBM Türk uzmanı Hatice Meriç, bulut bilişim teknolojilerinin kullanım alanları ve Bluemix Platformunun yazılım geliştiricilere sağladığı yararlar hakkında da bilgi verdi ev uygulama etkinliğinde bulundu.

İzmir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü’nün, IBM ile akademik işbirliği çerçevesinde düzenlenen eğitimlerle, öğrencilerin bu yeni teknolojilerle buluşması ve mezuniyet sonrası profesyonel yaşama hazırlanmaları amaçlanıyor. IBM'in iştirakçi olduğu ve İzmir Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Yaşayan Laboratuvar Olarak Kent Projesi kapsamında geliştirilmekte olan yazılım ürünlerinin de, IBM'in ücretsiz olarak sağladığı yazılım geliştirme ürün ve ortamları kullanılarak geliştirildiğini belirten Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emrah Orhun, günümüzde ve gelecekte önemi ve kullanımı yükselmeye devam eden mobil ve bulut bilişim teknolojileri konusunda öğrencilerin aldığı bu ücretsiz eğitimlerin, öğrencileri iş hayatında öne geçirecek önemli fırsatlar olduğunu belirtti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Özel Türk Koleji bando çalgılarını MÜZİKSEV'e bağışladı
Sonraki Haber Nesrin Beykoz: Şehrim için çalışacağım

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?