ANA SAYFA > SPOR > Pınar Karşıyaka, İzmir'in Avrupa'daki gururu

Pınar Karşıyaka, İzmir'in Avrupa'daki gururu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Pınar Karşıyaka, İzmir'in Avrupa'daki gururu

Eurocup çeyrek finalinde deplasmanda 10 sayı farkla mağlup olduğu Herbalife Gran Canaria'ya rövanşta 75-74 yenilerek elenen Pınar Karşıyaka, İzmir'in Avrupa'daki yüz akı oldu.

Yarı finalin kapısından dönen Pınar Karşıyak, Rusya'dan Litvanya'ya, Fransa'dan İspanya'ya kadar 8 farklı ülkede toplam 20 maç oynayarak kenti uluslararası arenada 5 ay boyunca başarıyla temsil etti.

Pınar Karşıyaka Ege için paha biçilemeyecek bir tanıtım yapan İzmir temsilcisi, gözünü Avrupa basketbolunun en prestijli kulüp organizasyonu olan Euroleague'e dikti. Son 5 sezonda 3 kez Eurochallenge, 2 kez de Eurocup'ta olmak üzere aralıksız Avrupa kupalarında boy gösteren Karşıyaka, bu sezon Türkiye Basketbol Ligi'nde final oynarsa, Euroleague kapısını açacak.

Son 3 sezondur takımın başında yer aldığı yeşil kırmızılı ekibe 1'er Türkiye ve Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandırıp, Eurochallenge'ta final, ligde iki kez yarı final oynatan Antrenör Ufuk Sarıca, adım adım Euroleague'e yürüdüklerini dile getirdi.

Genç çalıştırıcı, "Başarı çıtasını her yıl planlı olarak yükseltiyoruz. Son periyotta hücumlardan üst üste boş dönmesek Gran Canaria'yı da eleyebilirdik. Bir kaç yıl önce hayal bile edilemeyen bir başarıları yakaladık. Ama herşey bir anda olmuyor. Geçen sezon son 32'ye kaldığımız kupada bu kez son 4'ün kapısından döndük. Bu kadromuzla yarı finalin bize bol geleceği gerçek. Şartları, organizasyonu ilerletirsek Euroleague adayı oluruz" dedi.

Pınar Karşıyakalı Bobby Dixon ligde olduğu gibi Avrupa'da da takımını başarıdan başarıya taşırken Eurocup istatistiklerinde zirveye çıktı. Yeşil kırmızılı ekipte üçüncü sezonunu geçiren Dixon, 20 maçta 335 sayıyla en çok sayı atan, 62 isabetle en çok 3 sayı bulan, 39 top çalmayla en çok top çalan isim oldu. Pınar Karşıyaka bu sezon kupada 20 maçta 13 galibiyet, 1 beraberlik, 6 yenilgi aldı.

aRENA KAPALI GİŞE

Toplam 5300 koltuk kapasiteli Karşıyaka Arena, Pınar Karşıyaka'nın Avrupa maçlarında tıklım tıklım doldu. Son Gran Canaria maçında biletlerin 40 TL'den satılması da taraftarın basketbola ilgisini etkilemedi. Biletlerin sabah saatlerinde bittiği maçta iğne atsan yere düşecek yer yoktu. Avrupa'nın en tanınmış spor kanalı Eurosport da maçı ve Karşıyaka Arena'daki atmosferi canlı olarak yayınladı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Nesrin Beykoz: Şehrim için çalışacağım
Sonraki Haber Dünyadaki “1 saat karanlığa” İzmir’den destek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?