ANA SAYFA > İZMİR > Neriman Fidan DİSK'i ziyaret etti...

Neriman Fidan DİSK'i ziyaret etti...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Neriman Fidan DİSK'i ziyaret etti...

İzmir 2. bölge bağımsız milletvekili adayı Neriman Fidan, Disk Ege Bölge temsilcisi Memiş Sarıoğlu'nu ziyaret etti ve Disk Genel İş'in 2 no'lu şubenin devam eden toplu görüşmeleri için işçilerle düzenlediği bilgilendirme toplantısına katıldı.

Aynı zamanda Disk Emekli-sen üyesi olan Neriman Fidan, emek mücadelesinin içinden geldiğini, emek örgütlenmelerinin hak ve demokrasi mücadelesinde yanlarında olacağını, milletvekili olduğunda da bu örgütlenmelerle diyalog halinde çalışmasını sürdüreceğini ve emeklinin, emekçinin doğrudan temsilcisi olacağını söyledi.

Neriman Fidan "Ben de bir emekçiyim ve emek mücadelesinden geliyorum. Elbetteki emek örgütlenmelerinin hak ve demokrasi mücadelesinde onlarla yanyana olacağım. Demokrasi mücadelesinde en çok dikkat edilmesi gereken şey, demokrasi dışı yöntemleri kulllananlarla emek örgütlenmelerinin arasına mesafe koymalarıdır. Emek örgütlenmelerinin haklı mücadelesinin gereken toplumsal desteği almaları için bu gereklidir. Önümüzdeki parlamento döneminde emekli ve emekçilerin meclisteki doğrudan temsilcileri olacağım ve emeklinin ve emekçinin haklarının kazanılması için tüm gücümle mücadele edeceğim, bana düşen görevi ülkemin bütünlüğünü gözeterek yerine getireceğim." dedi.

Daha sonra, İzmir Büyükşehir Belediyesine ait olan İZENERJİ Şirketi ile şirkette örgütlü olan Genel İş İzmir 2 Nolu Şube'nin, büyükşehirle devam eden toplu iş sözleşmesi ile ilgili işçilerine bilgi verdiği toplantıya katılan Neriman Fidan, burada işçilerle sohbet etti.

Neriman Fidan İşçilerle sohbetinde "İzenerji Büyükşehir Belediyenin taşeronudur. Taşeron sistemini kaldırıyoruz diyerek Belediyeye bu taşeron şirketi kurdurup işçileri geçirmek büyük bir aldatmacadır.
Ben Büyükşehir belediyesinin taşeron firmasında daha önce çalıştığım için koşulları biliyorum. Uygulama asgari ücret + yol+ yemek şeklinde karşılık buluyor. Soruna gerçek çözüm asgari ücretin yükseltilmesi ile bulunabilir. Türkiye'de asgari ücretin açlık sınırının altında kalması kabul edilemez. 

Ancak burada, emekten yana olduğunu söyleyen ve "taşeronlaştırmayı kaldıracağım, asgari ücret 1500 TL" olacak diye söz veren partinin verdiği sözlerin yerine getireceğini göstermesi için, yönetiminde bulunan büyükşehir belediyesinin diğer belediye şirketlerinden farklı bir uygulamaya maruz bırakılan İzenerji şirketinde çalışanların sorunlarını çözmesi gerekmektedir. Ve elbetteki seçim öncesi işçiler perişan edilmemelidir.

Türkiye'de taşeronlaştırma , yani "emek tefecilği" sistematik bir uygulamadır ve bu konu ancak siyasetle çözülebilir. Doğru temsilciler bu mücadeleyi başarıya götürecektir.

Emek mücadelesinde, terör bağlantışı olan siyasi partiye itibar edilmemelidir. Terör bağlantılı HDP'nin İzmir'de etkinliğinin arttırması, İzmir'deki huzurumuzu da bozacaktır ve üstelik bu siyasi partinin de gittiği yol "emek sömürüsü"dür. Hem iç barışımızı korumak, hem de emek mücadelesinin hak ettiği desteği bulabilmesi, mücadelesinin başarıya ulaşabilmesi , bu terör örgütü bağlantılı siyasetle üyesi bulunduğumuz bazı emek örgütlerimizin arasına mesafe koyması gerekmektedir.
Biz burada mücadele ederken, bu konuda yanlış yapılmaması gerekir. Bu sebeple emekçinin kendi içinden gelen birine sahip çıkması çok önemlidir. Mücadelemizi başarıya ulaştıracak şey budur" dedi.

Disk Genel İş 2 no'lu şube, işçilerle yaptığı toplantı sonunda 2 haziran'da uyarı oılarak iş bırakma eylemi yapma kararı aldı.

Toplantının ardından Disk 2 no'lu şube Başkanı Taner Şanlı'yı ziyaret eden Neriman Fidan, başarılar diledi ve " toplu iş görüşmelerinin işçinin hakkını alarak, anlaşma ile sonuçlanmasını diliyorum." dedi

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tanrıkulu: ''İstikrar için oylar MHP’ye''
Sonraki Haber Filede Türkiye şampiyonluğuna koşacaklar

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?